Zobacz pojedynczy post
stary 03-01-2006, 09:06   #13
Vorith
Użytkownik Forum

Vorith's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2005
Lokacja: Jastrzębie Zdrój/Zebrzydowice/Gliwice

Imię: Vorith
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 173
Skille: 108/79
Poziom mag.: 24
Domyślny

Bardzo fajny poradnik. Chodź chciałbym podkreślić, że jeśli zamierzasz osiagnąć hlvl to lepiej i tak samemu to wszystkiego dojść.

A co do skilli jako osoba ktora ma 108 dystansa polecam trening, są podzielone zdania na ten temat osobiście trenowałem do 95 dysta 90% uznawała to za głupote lecz teraz gdy dragon pada na 8-13 boltów a co za tym idzie znacznie zmniejszył się koszt huntu (bo 1 bolt =3 gp) już nie mówie że przykładowy smoczek pada znacznie szybciej i co za tym idzie tracimy znacznie mniej życia obniżając również koszt naszego hunta

Co do shieldinga uważam że palladyn bez 70 shielda który da się stosunkowo szybko wbić jest niczym. Niechce nawet wspominać kiedy to shielding ratował mi
życie przed behemotami, demonami, a nawet gdy musiałem blokować faraona (które naparzają bardzo ostro

Hm no może jeszcze dopisze że potwornie warto używać life ringów i jeśli masz na to tylko kase powinien być gdzies od 40 lvlu założony non stop jeśli jesteś w grze w tej kwestii update bardzo pałkowi pomógł bo można latać z life ringiem i robić hmmki (które polecam magazynować lub gdy nie mamy na to finansów sprzedawać bo rozsądnych cenach), kiedyś za hmmki do mlvl liczyło sie 60 many a nie 70 a aktualnie liczy całość zużytej many czyli 280!!!.

Takie statystyki jeszcze odemnie udawadnijące że warto inwestować z lr i mlvl:
bp hmm z shopa bodajże 2.5k (sorry jeśli się myle ale nigdy run z shop nie kupowałem
bp hmm z mfów wychodzi 2.8k
bp hmm z lr wychodzi - 2.25 lra czyli 2025 gp w czasie 45-46 minut, tak więc nie dość, że daniej niż w sklepie to dodam że kazdy plecak hmmkow daje nam 5600 many.
Ja aktualnie mam 30% do 24 mlvl i naprawde chwale sobie to że siła szczególne sd jest mocniejsza może tak na low lvl to nie wychodzi ale potem będąc na demonach bedziecie sobie chwalić, że macie taki mlvl.

A tak jeszcze mi się nudzi to dodam, że tak naprawde pure treningu zaliczyłem naprawde stosunkowo mało poprostu bo dużo dysta i shielda wleciało jak sobie expiłem ze spearami w zamku koło ab/senji/foldzie już nie mówie ile to ja kasy wytargałem Chodż teraz speary się niszczą no ale trza kabinować, żeby coś osiągnać.

No by było chyba wszystko co wam moge zdradzić i tak naprawde polecam dochodzenie do wszystkiego samemu a czytanie jedynie statystyk co i jak się opłaca bo nawet sobie nie zdajecie jak bardzo wbląd wprowadzają was "poradniki" sam doszedłem jak zdobywać dystans szybko bo nawet o 20-25% szybciej w tym samym czasie co czasie co przecietny kowalski. Więc testujcie , sprawdzajcie itd.

Miłej gry i zabawy w testowaniu.

BTW: Szukam providerów run sd/uh/explo/hmm kontakt w tibii prosze

Nie spamuj mnie w grze, jeśli to naprawde ważne wyślij do mnie wiadomość na konto w tibia.pl

<The one>
Vorith jest offline   Odpowiedz z Cytatem