Cytuj:
Oryginalnie napisane przez citizen_lc
Witam,
podejrzewam że męczy to nie tylko mnie... więc może ktoś znalazł rozwiązanie poniższego problemu. Otóż jak wiecie klient Tibii niewiarygodnie więc żre CPU (podnosi jego usage)... w efekcie nie da się w trakcei grania w Tibię uruchomić nid innego... I co dziwne żre tak samo Athlona 3000+ 64 jak celerona 366... Zauważyłem że zaczyna się to już w menu. Wtedy usage wynosi już 98%. Jak to jest że program który nie robi nic tak niewiarygodnie zużywa zasoby komputera? jeżeli ktoś z was programuje a na pewno ktoś to robi to wiecie ze niełatwo jest tak zamulić kompa... więc czy macie jakiś sposób? czy zmniejszenie priorytetu coś daje? a może tibia w tajemnicy przed nami wyszukuje np największą liczbę pierwszą  ?
pozdrawiam
|
A mnie mecza takie dywagacje - u ile kumpli nie bylem wszyscy nie dosc, ze skilluja na tibii to jeszcze maja wlaczana przegladarke z otwartymi kilkoma panelami, OO i pare innych gierek. Sam jak skilluje to gram jeszcze w FM2006 i co - wszystko smiga. A kompa nie mam zbytnio mocnego Athlon 2.6