Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Wiesz jaki jest umysł 10-12 latka siedzącego na forum.Gram teraz w lineage(żaden offtop)W grze na szczęście nie można tak zepsóć komuś życia jak na tibi,ale ludzie którzy grają w tibię chowają sie do tych,którzy grają w lineage...
Liderem mojego klanu jest 11 letni chłopczyk,który szantażuję nas że go rozwiąrze,jak nie pujdziemy z nim expić na jakieś zadupie.PO miastach biegają 60 lvl'e noobowie wyrzeźbieni na Proplayerach (bierzesz party,i dostajesz połowę expa i złota)Potem biegają podnieceni,i każdy kto wyjdzie zza miasta zalicze deda.zlatują się po 6-osobowe grupki które biegają za tobą drąc się "Adena plx"(tamtejsza waluta) Mój kolega zna 10-letnią Majkę...
Czemu wam to opowiedziałem??
A dlatego że noobostwo to nie jest debilizm,brak umysłu,i sposób niemyślenia.TO poprostu zachowanie w danym wieku,potraficie chyba spostrzec jak młodzi ludzie potrafią być głupi i nieumyślni,co przelewają na forum...To ni ejest coś do wyleczenia,to nie jest coś czemu można żucać ofensywne komentarze.To jest coś,czego trzeba wyuczyć,lub poczekać aż dana osoba wydorośleje.A co zrobić żeby nie ucierpiało forum??Zostaje jedynie banować,dlatego żal mi wszystkich modków...
|
Z tym się wiaże bardzo prosta sprawa:
Najpierw dorośnij do jakiejś gry a potem w nią graj... Niestety ponieważ mało kto ją przestrzega mamy taką ilosć nobków w Tibi czy Lin...
W WoW'ie (Mówię o normalnych servach, nie shardach...) trudno znaleść n00ba, z bardzo prostej przyczyny - WoW jest płatny i to ładnie (~500zł / rok) więc trudno znalesc tam osoby które nie dorosły do grania z innymi ludzmi...