Premia jest na pewno specyficznym serwerem. Dla specyficznych ludzi

Mnie się podoba,chwilowo nie gram bo dużo roboty na uczelni,ale postaram się przybliżyć to co rzuciło mi się w oczy po roku grania tam.
plusy:
-mało noobów,zazwyczaj grają tu doświadczeni gracze mający za sobą przygody na wielu serwerach
-ogólnie przyjaźni ludzie
-szybki start (tani sprzęt-później staje się wadą)
-w miarę niezajęte expowiska (z wyjątkiem tych najbardziej znanych np cyclo czy kopalnie)
-mało PA (oczywiście jeżeli nikomu nie wchodzi się w drogę,nabiłem 85 lvl i ani razu nie miałem do czynienia,aczkolwiek znajomi już tak)
-pokój,ostatnia większa wojna miała miejsce rok temu (ale z drugiej strony,nuda)
minusy:
-b. wolny respawn (bk ~25 minut)
-może być nudno (czasem jednak kilku noobków się przydaje

)
-fatalna ekonomia (hunty inne niż hydry praktycznie się nie zwracają)
-jeśli ma się niewyparzoną gębę,łatwo wpakować się w kłopoty
-jeśli zarobi się hunta,to już zazwyczaj permanentnie (rook)
-trzeba bardzo uważać,kogo się bije, 95% populacji ma "plecy". Zabijesz wkurzającego low-lvla a za chwile masz 10ciu 80+ na głowie...
-hermetyczne środowisko-jest grupka starych graczy która patrzy "z góry" na wszystkich nowoprzybyłych
-praktycznie brak Polaków
Podsumowując:
Jesteś pokojowym graczem? Szanujesz innych i lubisz by odpłacano ci tym samym? Lubisz spokojną grę i nie zależy ci żeby być najlepszym na serwie? Premia jest dla ciebie.
Jeżeli często miewasz kłopoty z innymi graczami,często zdarza ci się sięgać po broń lub pyskować,twoja kariera na Premii nie będzie należała do najprzyjemniejszych,a już na pewno będzie krótka. Jeśli szukasz silnych wrażeń, wojen, częstej walki pvp lub chciałbyś wraz z kumplami opanować serwer to również szybko się zawiedziesz/zniechęcisz.