Zobacz pojedynczy post
stary 12-01-2006, 12:48   #12
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Imo jest to bardzo prawdopodobne, gdyż PE jest czasopismem wiarygodnym. Pożyjemy, zobaczymy. Eerion, przeczytaj cały felieton, może wtedy zaczniesz traktowac sprawę poważnie.
Ja tej sprawy nigdy nie zaczne traktować poważnie
Dlaczego? że jest to przeciw interesom największych organizacji. Myślisz ze co? że ilu graczy chciało by grać w WoWa płacąc ileś tam kasy miesięcznie a mogąc grać np. 9h dziennie lciząc że cały dzień dopasują do WoWa (niemożliwe dla 90%).
co z tego że pisze to PSX Extreme?
Panie wiesz ile ja rzeczy wyczytałem "wiarygodnych"?
Według tych rzeczy już powinna byc apokalipsa tak na oko z 5 razy, ludzkośc by wyginęła, a gdy poszedłbyś spać to twój blaszak by ci wyssał mózg przez ucho i go pożarł przez czytnik CD/DVD
No i?
paaaaanie daj pan spokój z takim czymś.
Cytuj:
Tak jest. W 2005r. otwarto tam nawet klinikę specjalizującą się w leczeniu uzależnienia od gier. Szacuje się, że w Chinach jest 2,5 mln maniakalnych Graczy.
To to jest, ale nie ma nic o takiej blokadzie
Cytuj:
P.S. PSX Extreme nie jest "jakieś tam", to najlepsza gazeta o konsolach w Polsce
1. Co ma konsola do blaszaka (nie wiem co z PS2, ale raczej MMORPG idą na blaszaka)
2. W POLSCE - a Polska to dla tytanów konsolowych, jest totalnym zadupiem.
A wiesz jak od głebin na szczyty (tutaj odwrotnie) idzie wiadomość?
Dam ci do tego bardzo miły kawał

Oto jak wygląda przepływ informacji w firmie zajmującej się projektami informatycznymi:
Programista do Szefa Programistów:
Nie jesteśmy w stanie napisać tego programu w zaproponowanym terminie. Więcej. Nie jesteśmy w stanie napisać go w ogóle. Wymagało by to bowiem całkowitej zmiany strategii firmy i wejścia w całkiem nową dla nas dziedzinę, a nikt z naszego zespołu nie ma odpowiedniego zasobu wiedzy z tej dziedziny. Moim zdaniem nie powinniśmy byli przyjmować tego zlecenia bez zastanowienia.

Szef Programistów do Szefa Projektu:
Projekt wymaga zmiany założeń. W tej chwili nie mamy ludzi, którzy mogą się tego podjąć. Wymagało by to dodatkowego szkolenia. Moim zdaniem nie jesteśmy gotowi do podejmowania żądań tego typu.

Szef Projektu do Głównego Managera:
Projekt wymaga pewnych zmian strategii i niewielkiego doszkolenia paru ludzi. Moim zdaniem możemy ostrożnie podjąć ten temat.

Główny Manager do Dyrektora:
Projekt udowodni klientom zdolności naszej firmy w zakresie elastycznego dopasowania się do potrzeb użytkownika. Moim zdaniem możemy podjąć się tego zadania, ale pod pewnymi warunkami.

Dyrektor do Szefa Sprzedaży:
Proszę przekazać informacje klientowi. Dyktuję: Zlecili nam Państwo projekt z dziedziny, w której nasza firma ma wieloletnie doświadczenie. Wykonaliśmy już wiele podobnych projektów dla bardzo znanych firm, a zatem i Państwa zamówienie zostanie wykonane w podanym przez Was terminie

Szef sprzedaży do handlowca:
Mamy wieloletnie doświadczenie w tworzeniu tego typu aplikacji. Nie ma więc żadnych problemów, aby obsłużyć tego klienta. Co więcej, możemy skrócić termin wykonania projektu jeżeli konkurencja będzie nas naciskać.

Handlowiec do klienta:
Praktycznie mamy takie aplikacje gotowe. Wystarczy tylko poddać je odpowiednim modyfikacjom, aby dostosować je do potrzeb waszej firmy. Nie zajmie nam to dłużej niż tydzień.

Klient do handlowca:
Czy mogę zatem prosić o wersję demonstracyjną?
@Up:
jak ja pisałęm to tego posta nie było jeszcze. Ale jak widziemy - ja miałem rację. Oj czyżby właśnie PE się sypło??
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.

Ostatnio edytowany przez eerion - 12-01-2006 o 12:53.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem