Zobacz pojedynczy post
stary 17-01-2006, 13:47   #14
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Rozumiem Cie Matek, że niechcesz iść do woja, bo masz dobrą prace itp. Rozumiem, że niechcesz tego stracić (a o dobrą i dobrze płatną prace jest BARDZO trudno. Wiem cos o tym -.-). Bynajmniej ja chce iść do wojska. ZSW to ogólnie takie 9 miesięcy wakacji Jednak po ZSW chce starać sie o etat szeregowego zawodowego (chyba że maturke poprawie to będe sie starać dostać na szkołe podoficerską). Po ukończeniu 25 lat mam wybór - GROM lub Legia Cudzoziemska ew. służba w wojsku za granicą (też jest taka możliwość po tym jak do UE wstąpiliśmy). Do tego wszystkiego staram sie szykować już teraz (od 2-3 lat), biegam, chodze na siłownie itp sporty wytrzymałościowe. Niestety narazie musze siedzieć w domu, bo rodzice za granica w pracy :| Do grudnia mam czas . Ogólnie jak sie dostanie w ZSW na dobra jednostke to naprawde warto iść do tego woja, oczywiście jak sie nie zamierza studiować pilnie lub jak ty Matek niechcesz pracy stracić. Oczywiście zgłosić sie na ochotnika, bo wtedy przysługuje nam prawo wyboru jednostki. Ja plany na życie mam, zobaczymy co z tego wyjdzie

Wojsko zawodowe - oczywiście jak najbardziej by sie przydało jednak nasi politycy myślą dupami, nie głowami i z tego powodu mamy obowiązek iść do wojska (pozdrawiam post-komunistów :[ ). Takie wojsko nawet by było bardzej opłacalne, z powodu stałej (w miare) kadry, a nie co kwartał nowy do wyszkolenia rekrucik. Kto chce idzie do wojska, kto chce studiuje, kto chce robi co innego. Niestety daleko nam do tego (zobaczcie na Armie USA, Brytyjską, Francuską. Tam to można powiedzieć, że maja WOJSKO, a nie że nasi do Iraku pojechali i po pijaku sie rozbili xD).

Cytuj:
Mężczyzna, który nie był w wojsku nie jest prawdziwym mężczyznom. Za cholere nie zrozumiem ludzi, którzy unikają służby jak ognia. Swoje trzeba odsłużyć.
Widać jesteś 'mężczyznOM' i to prawdziwym. Ja nie rozumiem ludzi którzy przepękali ZSW i myślą, że są komandosami, Arnoldami czy innymi mastasoldier. Jedni chcą iść do wojska, żeby sie czegoś nauczyć, inni żeby 'szpanować', znowu inni unikają - ich sprawa. Mają swoje prywatne powody do tego. Żałosny jesteś. Pewnie niemasz wiecej niż 15 lat i myślisz, że po ZSW będziesz kimś. Mylisz sie....

Cytuj:
Leje na to. Prawdziwym mezczyzna stajesz sie wtedy, kiedy za wlasne decyzje zaczynasz ponosci konsekwencje a nie kiedy oducza sie myslenia w woju.
.

Dlatego prawdziwy żołnierz zanim strzeli, pomyśli. Myślenia uczą Matek, ale nie w ZSW :|

@Gallar
Widać twój kolega miał pecha i trafił na jakąś podrzędną jednostke. Może też spodobało mu sie to (picie itp - krótko mówiąc miał predyspozycje na bycie dresem). Pozatym Drechy nie wszystkie są złe. Mam dużo kolegów dresów i nie narzekam, są wporządku do mnie i otoczenia.

@Zielevitz
Życze szczęścia w tym -.-' no comment po prostu

PS. ZSW - Zasadnicza Służba Wojskowa - to dla nierozgarniętych
PPS. Pisane na szybko (bo mi zimno xD), wiec sorka za błędy.

EDIT:
Cytuj:
Czemu kobietom zeby bylo sprawiedliwie nie mogli by zrobic jakiejs pracy spolecznej?
Rozbiłeś mnie xD. Do czasu aż nie bedzie służby zawodowej to będzie niesprawiedliwie wg. Ciebie. Kobiety są po to żeby rodzić, kochać, gotować etc Zresztą nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby kobieta wstąpiła do wojska. I niema w nim dla nich jakichkolwiek ulg
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Ostatnio edytowany przez Grue - 17-01-2006 o 13:50.
Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem