Zobacz pojedynczy post
stary 17-01-2006, 15:02   #1
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny Brak kultury czy przyzwyczajenia?

Witam!
Każdy z nas ma jakąś negatywne przyzwyczajenie "kulturalne". Jeden przeklina, drugi dłubie w nosie...
A więc poruszam tu ten temat i proszę również o rade dla mnie i mego kumpla. Chodzi o to ,że mam głupie przywyczajenie lub zachowanie(jak zwał tak zwał). Bowiem często odgryzam paznokcie. Jest to okropnie nie higieniczne itp. Wiem o tym, dziwne jest to ,że nie odgryzam ich z strachu jakijś fobii czy nudów. To jest jakby silniejsze odemnie. I mam tak kilka dobrych lat. Wiem jest to bardzo dziwne. Próbowałem się tego pozbyć. Ale to się robi jak nałóg. Silna wola nie wystarcza. A natomiast mój kumpel to już ma problem. On dłubie w nosie i je (no wiecie co). Nie dobrze mi sie robi na samą myśl. Mówi ,że nad tym nie panuje. Naprzykład jak ludzie mu zwracają uwagę to na jakiś czas przestaje a potem znowu to samo.
Jakie wy macie przyzwyczajenia i jak radzicie pozbyć się naszych "nałogów"? Prosimy o rzetelne odpowiedzi.

Pozdrawiam! Paweł

@down
Ja też już powoli dostaje się do skórek. Czasem za mocno pociągne i.....boli!

Ostatnio edytowany przez Chessterr - 17-01-2006 o 15:10.
Chessterr jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.