Temat: Świadome sny
Zobacz pojedynczy post
stary 17-01-2006, 19:06   #143
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taube
jałowa dyskusja?
nie nazwałabym tak tego
forma - pamiętaj, że wszystko się do niej zalicza a nie tylko wybrane fragmenty, to 'lekko' i ta emotka też
chyba, że nie lubisz emotek, to zawsze można je pominąć i pisać do ciebie 'sztywno', mogę się do tego ograniczyć, jeśli jest takie twe życzenie i pisać w formie podręcznika, który przekazuje pustą wiedzę i się 'cytuje'

we własnym śnie jesteśmy świadomi tego co robimy, czynimy to, co wybierzemy, nie jesteśmy kukiełkami przecież w jakimś ciele uwięzionymi - jeśli zechcemy podnieść rękę we śnie, to we śnie ją podniesiemy (no chyba, że odkryjemy we śnie jakieś nienaturalne działanie, które nam w tym przeszkodzi)
ale tam wszystko dokoła wydaje się rzeczywiste, wydaje się być normalne..
też miewam takie drzemki i jest to dość ciekawa faza, jak umysł ma odjazd.. a się chyba zdarza dość często na wykładach
takie przeplatane - jawa sen, co się na siebie nakładają.. myśli się o czymś, a potem nagle wszystko przechodzi w coś całkowicie innego i 'naturalnego'

sen kontrolowany to z tego co wiem taki, w którym to my go kreujemy świadomie, możemy w jakiś sposób manipulować tym co nas otacza, oddziaływać na to co się dzieje samą wiedzą, że to sen, a nie tylko czynami we śnie

edit:
jeśli tak cię razi to, co piszą do ciebie inni, czy mogę więc w odwecie pisać do ciebie jako do laski? wiesz.. biust i te rzeczy... skoro ja robię za faceta to czemu nie odwrotnie

d.Taube
ja nazwalem to jalowa dyskusja bo ja mam swoje zadanie, Ty swoje i trzymamy sie obaj tego samego. i nie musisz do mnie pisac w stylu "ksiazkowym' bo nie o to chodzi ;] samo sformulowanie Twojej wypowiedzi podswiadomie nacechowalo mnie negatywnie do tego co piszesz - wydaje mi sie ze kazdy cos takiego ma. i nie, nie chce zebys pisal do mnie jak do laski tylko do kolesia zwyklego;] emotek jako takich staram sie nie naduzywac bo kojarzy mi sie to z ta cala banda 18-letnich 12-latkow ktorzy na poczatku i na koncu wypowiedzi nie omieszkaja wstawic serii takich samych emotek.
z tego co napisales wynika z ejednak jako takiego LD nie mialem jescze nigdy.
ale jezeli mowimy juz o treningu mozgu i oddialywaniu nan w czasie snu, to istnieje szereg programow ktore pomagaja LD wytworzyc.
ostatnio zaznajomilem sie z programem BrainWaves Generator, ktory poprzez dzwieki o roznych czestotliwosciach i natezeniach "wpuszczanych" do uszu czlowieka (oczywiscie wymagane sluchawki) potrafi naszym mozgiem w pewnym stopniu sterowac. dzieje sie tak przez to, ze mozg "slyszac" rozne dzwieki w lewym i prawym uchu dostosowuje sie niejako do fal posrednich. dzieki temu mozemy sami napisac, badz skozystac z juz gotowych, sciezek dzwiekowych wspomagajacych koncentracje, rozbudzajacych nas, wspomagajacych zapamietywanie i co tam jeszcze dusza zapragnie. mozna rozniez znalezc sciezki stymulujace LD. osobiscie nie testowalem ich ze wzgledu na defekt moich sluchaweczek (banalny, acz uniemozliwiajacy w komfortowych warunkach ich uzywania - na dodatek nei chce mi sie tego naprawiac). lecz szereg osob probowalo tego i wiadomo jest ze to dziala.
ogolnie to bardzo polecam strone. znajdziemy tam szereg informacji na temat naszej podswiadomosci, medytacji itd. jezeli macie chwile czasu, poczytajcie sobie co tam jest napisane, bo naprawde warto.
a co do tego programu, to tak samo jak go polecam, tak zalecam ostroznosc. w internecie mozna znalezc opisanych wiele przypadkow, gdzie koles polozywszy sie ze sluchwakami na uszach i odpowiednia sciezka zasnal, w czasie snu widzial jakas czarna postac stojaca przy jego lozku. gdy obudzil sie okazalo sie ze byl nieprzytomny 4 dni, jego zycie bylo sztucznie podtrzymywane przez respirator. okazalo sie pozniej ze jego dusza oddzielila sie od ciala i nie umiala do niego z powrotem wrocic, a owa czarna postac byla uosobieniem smierci. to powinna byc dla was przestroga, by nie naduzywac tego programu.

EDIT:
@up: ja z doswiadczenia wiem ze bieganie i walka wrecz we snie sa wielce utrudnione. wiele razy snilo mi sie ze bije sie z jakims kolesiem, okladam go piesciami po twarzy a ten ani drgnie;]

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."

Ostatnio edytowany przez Khazar - 17-01-2006 o 19:08.
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem