Temat: Świadome sny
Zobacz pojedynczy post
stary 17-01-2006, 21:06   #144
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

@Khazar
no moja droga, naprawdę rozpisałaś się w tym temacie
i dochodzimy do porozumienia jak widzę
wybacz, ale jednak będę zmuszona pisać do ciebie jak do dziewczynki..

jeśli chodzi o treningi 'mózgu' i o sam sen, to to jest trochę długa droga i przez jakiś okres czasu nad tym trzeba pracować, by było widać jakieś efekty
ja tam wolę zamiast takich fal posłuchać jakiejś muzyki, która oddziałuje na nas w jakiś konkretny sposób -ale to chyba nieliczne grono kompozytorów w naszych czasach coś takiego tworzy
zabawa sama w manipulowanie mózgiem może być niebezpieczna - wszak jest to dziedzina wiedzy, o której niewiele wiemy i która może przynieść oprócz jakiś pozytywnych efektów również wiele złego
to tak samo w pewnym stopniu, jak zabawa z obrazem i przekaz podświadomy wiadomości (ale to już raczej nie do końca ten temat na dyskusję w tę stronę )

też często w śnie jesteśmy o czymś głęboko przeświadczeni, lecz ku naszemu zdziwieniu tak się nie dzieje (np. jakieś nadnaturalne zdolności? np. wcześniej ktoś latał, a potem chce a jednak nie potrafi? )

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem