Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Matek:
Nikt nie dał prawa zabicia człowieka. Idąc do wojska, zgadzasz się na wykonywanie zleconych ci rozkazów. Wszystkich. Jeśli dokonano agresji wobec twej ojczyzny, jak zareagujesz będąć żołnierzem, a nawet cywilem? Czy nie będziesz chciał bronić swej ojczyzny? Świat jest pełen przemocy. Przemoc przemocą trzeba zwalczać. Myślisz, że w czasie np. IIWŚ wszyscy żołnierze niemieccy byli wyrachowanymi ********ami? Oni wykonują swoje rozkazy, to wszystko. Nie są wyrachowanymi maszynami do mordowania. Tak jak napisał Nekromanta:
|
Pod warunkiem, że idziesz do woja dobrowolnie...
@S.P.M: mały offtop, why w podpisie masz "Antypacyfista" ?
@Walekifa: już ci się coś pomieszało, to nie ja mówiłem o "bezmuzgich yeti"

To, że rodzina ma kasę to chyba nie zasługa "arcy wszechdobrego i wspaniałego i ofkors przypusowego wojska... Ammmeenn..."...
Cytuj:
Ludzie po wojsku są normalnymi,wykształocnymi obywatelami,tyle że potrafiącymi coś zrobić w tym *****ym świecie.
|
I nie śmiem twierdzić inaczej! Ale dlaczego wojsko jest obowiązkowe?!
Cytuj:
Wyobrażam sobie ciebie,cieniutkiego jak patyk,idącego w okularach z książką po ulicy,a kiedy podejdzie do ciebie jakiś dresik,i coś zacznie gadać,to nic nie odpowiesz...
|
WoW! Zgadłeś xD Nic nie odpowiem ponieważ z reguły jakoś nie jestem skory do wywijania pięściami
Cytuj:
Cytuj:
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie na wojnie się nie morduje. Na wojnie się zabija. Między morderstwem a zabójstwem jest dość spora różnica.
|
Morderca jak i wojak bierze kase za strzelanie do ludzi. Gdzie ta róznica?
|
Cytacik:
"Jeśli zabijasz jednego człowieka jesteś mordercą.
Jesli zabijasz dziesięciu jesteś potworem.
jeśli zabijasz stu jesteś bohaterem.
Jeśli zabijasz dziesięć tysięcy jesteś zdobywcą!"
Moim zdaniem w sam raz pasuje do wojska, i o dziwo wiele ciekawych cytatów i mądrości można znalesc w nietypowyk książkach (Warhammer - podstawowe zasady

)
Cytuj:
jeżeli ktoś na wojnie zabija na rozkaz,broni się i dla was jest mordercą to nie mamy o czym rozmawiać.bo jak można patriotę nazwać mordercą?jak można człowiek broniącego rodziny nazwać mordercą?wy możecie ja nie.Zabijanie na wojnie to co innego niż zabijanie od tak na ulicy podczas pokoju
|
Punkt patrzenia jest wzgledny od punktu siedzenia...
Jest wojna, nasz wojak i arcy patriota zabił 100 wrogów, chwała mu i rozgłos za uczynione dobra w imie Polski i Generała, lecz po przeciwnej stronie znalazł się inny wojak, wróg zaciekły, zabił nam aż 25 żołnieży! Morderca okrutny, bezduszny drań i plugastwo...