Zobacz pojedynczy post
stary 18-01-2006, 17:01   #81
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Matek:
Nikt nie dał prawa zabicia człowieka. Idąc do wojska, zgadzasz się na wykonywanie zleconych ci rozkazów. Wszystkich. Jeśli dokonano agresji wobec twej ojczyzny, jak zareagujesz będąć żołnierzem, a nawet cywilem? Czy nie będziesz chciał bronić swej ojczyzny? Świat jest pełen przemocy. Przemoc przemocą trzeba zwalczać. Myślisz, że w czasie np. IIWŚ wszyscy żołnierze niemieccy byli wyrachowanymi ********ami? Oni wykonują swoje rozkazy, to wszystko. Nie są wyrachowanymi maszynami do mordowania. Tak jak napisał Nekromanta:
Pod warunkiem, że idziesz do woja dobrowolnie...

@S.P.M: mały offtop, why w podpisie masz "Antypacyfista" ?

@Walekifa: już ci się coś pomieszało, to nie ja mówiłem o "bezmuzgich yeti" To, że rodzina ma kasę to chyba nie zasługa "arcy wszechdobrego i wspaniałego i ofkors przypusowego wojska... Ammmeenn..."...
Cytuj:
Ludzie po wojsku są normalnymi,wykształocnymi obywatelami,tyle że potrafiącymi coś zrobić w tym *****ym świecie.
I nie śmiem twierdzić inaczej! Ale dlaczego wojsko jest obowiązkowe?!
Cytuj:
Wyobrażam sobie ciebie,cieniutkiego jak patyk,idącego w okularach z książką po ulicy,a kiedy podejdzie do ciebie jakiś dresik,i coś zacznie gadać,to nic nie odpowiesz...
WoW! Zgadłeś xD Nic nie odpowiem ponieważ z reguły jakoś nie jestem skory do wywijania pięściami
Cytuj:
Cytuj:
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie na wojnie się nie morduje. Na wojnie się zabija. Między morderstwem a zabójstwem jest dość spora różnica.
Morderca jak i wojak bierze kase za strzelanie do ludzi. Gdzie ta róznica?
Cytacik:

"Jeśli zabijasz jednego człowieka jesteś mordercą.
Jesli zabijasz dziesięciu jesteś potworem.
jeśli zabijasz stu jesteś bohaterem.
Jeśli zabijasz dziesięć tysięcy jesteś zdobywcą!"

Moim zdaniem w sam raz pasuje do wojska, i o dziwo wiele ciekawych cytatów i mądrości można znalesc w nietypowyk książkach (Warhammer - podstawowe zasady )
Cytuj:
jeżeli ktoś na wojnie zabija na rozkaz,broni się i dla was jest mordercą to nie mamy o czym rozmawiać.bo jak można patriotę nazwać mordercą?jak można człowiek broniącego rodziny nazwać mordercą?wy możecie ja nie.Zabijanie na wojnie to co innego niż zabijanie od tak na ulicy podczas pokoju
Punkt patrzenia jest wzgledny od punktu siedzenia...
Jest wojna, nasz wojak i arcy patriota zabił 100 wrogów, chwała mu i rozgłos za uczynione dobra w imie Polski i Generała, lecz po przeciwnej stronie znalazł się inny wojak, wróg zaciekły, zabił nam aż 25 żołnieży! Morderca okrutny, bezduszny drań i plugastwo...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.