"Gdy mam problem z komputerem..."
Tak patrząc na temat "Pomocna Dłoń" wielce szanowanego Dr.Unknowna pomyślałem, że założe temat, w którym Ci, którzy mają problemy z kompem będą te problemy wpisywać tutaj. Zachęcam także do wpisywania różnych trików mających polepszyć/przyspieszyć pracę na komputerze.
Aktualnie nie mam problemów z kompem (poza lagami w cs'ie), więc umieszcze tutaj mały trick, który pozwala troszke te lagi odegnać. Zapewne większość użyszkodników go zna, ale jestem pewien, że napewno znajdzie się ktoś kto z tego korzysta. No to jedziemy:
Wchodzisz Drogi użytkowniku w start i naciskasz "Uruchom". Tam wpisujesz komende "msconfig" (bez cudzysłowia oczywiście). Pojawi Ci się okienko, w którym przechodzisz w ostatnią zakładke "Uruchamianie". Tam odznaczasz wszystko czego nie potrzebujesz, żeby uruchamiało się przy starcie systemu. Zostawiasz sobie np. Gadu-Gadu, Steam (CS), Norton Antivirus (w msconfig jest to "ccApp"). Po tym radzę uruchomić ponownie komputer, w trybie awaryjnym i przeskanować kompa jakimś antivirusem. Ewentualne zagrożenia usunąć.
Mam nadzieję (jak w każdym zakładanym przezemnie temacie), że się spodoba.
Ostatnio edytowany przez Rethfing on Aldora - 18-01-2006 o 19:03.
|