Zobacz pojedynczy post
stary 18-01-2006, 20:37   #85
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
A jak nie chcesz isc, skladasz podanie/dajesz w lape lekarzowi i wystawiaja ci kategorie D - niesprawny do wykonywania czynnosci wojskowych. Jeszcze poudawaj rasowego informatyka (czyt. pajaka - garb + pajakowate palce) i od razu masz rok wiecej!
A mnie nie stać. I co ? I mam problem, tak ?.
Ps. Co do rasowego informatyka to jak najbardziej tak własnie zrobie.. : D

Cytuj:
Po to, zeby mezczyzna postrzegany jako osoba odpowiedzialna za bezpieczenstwo bliskich, umial w razie ewentualnego niebezpieczenstwa stawic opor agresorowi. Sluzy takze wyrobieniu umiejetnosci fizycznych - tak samo jak WF w szkole. Jednak wiekszosc leni/marud koluje sobie zwolnienia - tak jak w wojsku. A potem chodzi taki pajak/grubas po ulicy i pasie sie w MCDonaldzie.
Ps. Nie chcialem urazic nikogo, kto FAKTYCZNIE ma problemy ze zdrowiem, ktore wykluczaja go jako zolnierza/sportowca.
Takie jest załozenie wojska <czy w zasadzi ZSW>.
W praktyce.. cóż.. wszyscy dobrze wiemy że 3/4 polskich jednostek, w których odbywa się zasadniczą służbę wojskową wygląda inaczej. Poniżanie, tanie panie i alkohol.

Cytuj:
Wiesz...w szkole robisz dokladnie TO SAMO. W pracy - tez sluchasz sie przelozonego, bo inaczej bedziesz tepiony (np zwolnienie dyscyplinarne). I co, tez dzialasz jak yeti? Swoja droga, wyobrazasz sobie oddzial wojska, ktory dostaje rozkaz wycofania sie na pozycje x? "Nie, nie bede sie tam wycofywal", "nie pojde tam, tu mnie sie podoba". Wojsko uczy POSLUSZENSTWA, ktore jest wymagane na polu walki.
Eh, na takich Stalin juz wymyslil sposob. Puscic oddzial wojska, a wycofujacych sie dobijaja NKWDisci z MG Wtedy to bylo morale! I jakie posluszenstwo!
Fajnie. Tylko w szkole się uczę. Tak jest z załozenia i zazwyczaj w praktyce.
W pracy pracuje. Podpisuje z pracodawcą umowę i wiem jakie będe miec warunki pracy etc.
Nie podoba mi się ? Moge odejść.
WKU o zdanie nie pyta...
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem