@UP
Tak jasne Hitler im kazał, ale to oni naciskali na spust...
Pozatym czy Hitler kazał im gwałcić, kraść, okaleczać...??
ktoś tu powiedział:
Cytuj:
1. slyszales o czyms takim jak pospolite ruszenie? wiem ze to staroswieckie itd, ale jestem w trakcie czytania "Przedwiosnia" Żeromskiego i sa tam fragmenty z obrony Baku czy Warszawy, ktore mowia o tym ze kazdy brany byl do walki, byleby go karabin nie przewracal. teraz mamy technologie itd, ale jak co do czego by przyszlo i tak bylaby jakas "odezwa do ludu" i kazdy by musial leciec na wroga, nawet taki informatyk.
|
niestety zmartwie cię... Mam znajomego który jest poprostu świetnym komputerowcem, wzieli go na służbę do wojska, no i co?
Robił w wojsku jako programista i nie robił żadnych pompek cze biegów... A jak skończył służbę, został tam. Dlaczego?
Bo jemu tam lepiej i więcej kasy dostaje niż w dawnej pracy...
Nie każdy jest stworzony do wojska, ale z tego co wiem (może mi się pomyliło i to nie było o Polsce) pacyfistów i ludzi zbyt uwrażliwionych i humanitarnych nie biorą do wojska.
Ja do wojska nie mam zamiaru iść... dlaczego? Ponieważ nie mam zamiaru ani się takich żeczy uczyć ani wykożystywać, jestem mózgiem a nie ciałem. Mam niedokrwistość i jestem słaby fizycznie, a nawet jak to wystarczy to tylko zrobie liceum, matura i za granicę na studia, tyle mnie w wojsku zobaczą.
Dla mnie wojsko zawodowe= wojsko dobre
PS
Co do wielkiej wojny i końca świata to w podpisie mam jedną zabawną teorię na temat "the end of the world"...