Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
do wojska nigdy! wojsko to banda kretynów, sadystow i dużych dzieci którzy całą przyjemność czerpią ze znęcania sie nad innymi i z latanie po lesie z karabinem na ślepaki. Co w tym fajnego? jak dal mnie wojsko to najwięszka strata kasy z budżetu jaką można sobie wyobrazić, pomyślcie jak daleko posuneła by sie medycyna gdyby chociaż 1/4 pięniędzy idącą na wojsko w USA poszło na nauke, banda darmozjadów którzy bez większych skurpułów nacineli by guzik startujący rakiety balistyczne, 90% wojskowych to psychopaci których gdyby społeczeństwo świata było by normalne izolowało by sie ich najakiejś wyspie, dawało by sie im po karabinie i niech sie pozabijają. Dlate między nnymi nie pójde do woja. Inne powody to te że nie lubie jak ktoś na mnie drze morde, nie wiem jak by jakiś pół(główek)kownik wyzywał mnie od taki i taki to chyba bym zabił jak bym miał naładowany karanbin w rękach a przynajmniej bym mu rozwalil nogi. Wszystko co dzieje sie w jednostkach jest chore, nienormalne i pomylone. Niestety przez tą bande pomyleńców niejednokrotnie cierpią wszyscy do okoła
|
Proponuje udać sie do psychologa, bo widze że masz jakieś kompleksy :| To co napisałeś po prostu załamało mnie. Wojsko banda kretynów piszesz. Ja moge napisać, że wszyscy 18latkowie to kretyni, dzieciaki, niedorozwoje itp itd. Uraziłeś tu dużo dobrych żołnierzy. Niewiem skąd u Ciebie takie podejście, ale strach pomyśleć co będzie jak będziesz musiał iść do pracy, założyć rodzine. Co do budżetu w USA. Oni mają kase i na wojsko i na nauke, więc niewiem w czym problem? Takie mocarstwo miało by być bez dobrego wojska? LOL? Pozatym gdyby nie polscy żołnierze podczas I i II wojny światowej to byś dziś szprechał po niemiecku/rusku. Po drugie za dużo filmów z Segalem, Norrisem itd itd itd. Nie lubisz jak ktoś drze na Ciebie morde, uraz z dziecinstwa? Pozatym znęcanie sie. W U.S. Army takie coś występuje, w polskiej armii jakoś nie zabardzo. Zawsze po takim incydencie możesz iść do psychologa i mu powiedzieć, że Kapral/Plutonowy/inny sie na Ciebie wydarł, że jesteś pokrzywdzony, masz depresje przez to. Przepustka czy zwolnienie z woja dostaniesz nawet. Ale to świadczy tylko o tym że jesteś cięki wafel chcący do mamusi.
" Wszystko co dzieje sie w jednostkach jest chore, nienormalne i pomylone. Niestety przez tą bande pomyleńców niejednokrotnie cierpią wszyscy do okoła"
To napisz dokładniej co jest pomylone i kto na tym cierpi i jak! Pacyfista jeden no

Zbyt uogólniasz kochany

Sorka, że cie tak zjechałem ale widać, że nie jesteś jeszcze dojrzały emocjonalnie

Przemyśl kilka spraw i dopiero pisz.