Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fron :)
Ej powracając do spike sworda ja znam takiego jednego gościa grałem razem z nim (niku nie powiem) sam jeszcze na rooku pokazywał mi spike sworda  gdy go pytałem jak to zrobił to powiedział że za młody jestesm 
|
I jak zwykle 12 letni dzieciak ktory nie poda imienia postaci i takie tam..... dziecko mama nie uczyla cie ze nie wolno klamac?
A co do interesujacych rzeczy. Ostatnio nudzilo mi sie troche wiec postanowilem poweszyc i oto co zauwazylem:
1.
Wszyscy NPC na rooku reaguja na imie Dallheim (NPC na moscie z miasta). Twierdza ze to potezny wojownik, bohater, jeden z najlepszych rycerzy krola, pierwsza linia obrony rooka, jedyna ich nadzieja! Jak zaczalem jego wypytywac to o to co uslyszalem (przetlumaczone) "...moim wiernym spike swordem scinalem glowy cyklopow...." moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej.
2.
Tak jak NPC reaguja na Dallheima tak i na imie Amber tez reaguja (NPC w trade area zwiazana jest z 2 questami). Tylko, ze mam wrazenie ze nikt jej nie lubi, wiekszosc NPCow uwaza ze jest jakas podejzana. Dallheim jej nie ufa, a Seymur uwaza ze jest z nia cos nie tak bo nikt normalny nie wraca z maina na rooka bez powodu.... moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej.
3.
Wyspa ze Spike Swordem.... znajduje sie obok niej tabliczka z wiadomym napisem (...) Sword of Fury (...) (miecz furii). Moze niektorzy z was juz wiedza, ze na stronie dla pacc znajduje sie jaskinia, a w niej zawalony korytarz, do ktorego nie da sie wejsc. Przed korytarzem jest tabliczka z napisem "Maze of Fury" (labirynt furii). Pickowanie calego tego miejsca nie prazynioslo oczekiwanych skutkow, ale zauwazylem cos innego. Zeby wejsc do tej jaskini nalezy rozkopac jeden z trzech grobow (podobnych do tych na stronie dla facc na zachodniej stronie wyspy) i wskoczyc do utworzonej w ten sposob dziury. Na tabliczce tego grobu widnieje napis "You see a sign.You read: Bozo Jester and escape artist". Pytalem roznych NPC o tego Bozo, nikt nie reagowal....... ale odnalazlem samego BOZO!!!! Nie zgadniecie gdzie jest..... na mainie w Thais, na dworze krola Tibianusa (przez przypadek, akurat gralem moim main charem)! Gadalem z nim troche ale niczego sie nie dowiedzialem....... moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej.
Chcialem zrobic o tym osobny temat, ale po co, skoro to idealnie pasuje do tego tematu
A tak przy okazji, ciagle mam wrazenie ze raptem z 4 osoby probuja cos znalezc, odkryc, a reszta to tylko potrafi krytykowac, wysmiewac, albo opowiadac historyjki wyssane z palca, nie potwierdzone dowodami..... jak dalej bedziecie tak robic to nigdy nic nie znajdziemy.