Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Sorry, ale dlaczego mam bulić za to, że nie chce iść do woja? Co to ma być? Jakieś wyjscie za akaucją ?
|
Bo to obowiazek. Proste i logiczne. Gdyby tak nie bylo, w ogole mieszkalibysmy w Niemczech, albo Rosji...
Cytuj:
A czy ja tutaj potempiam takie zachowanie? NIe, ale daje do zrozumienia, że zabijania wrogów nie można uznawać za cos dobrego albo "pośredniego"... Podam ci przykład jaki wyleciał kiedyś z tematu o terroryźmie. Irakijscy"terroryści" są według nas źli, ponieważ wysadzają się pod amerykańskimi posterunkami gdyż uważają, że amerykanie okupują irak. Gdy Polska była pod zaborem a polscy partyzańci wysadzali Niemieckie posterunki to już nie były ataki Terrorystów ale walka biednych uciskanych Polaków o wolną ojczyznę...
|
I powtorze swoj argument - Hitler ZAJAL Polske, czyniac z niej czesc Niemiec. Polacy nie mieli nic do gadania, a i tak Hitler chcial nas spalic. A w Iraku? Sa wybory, robia demokracje, parlament, zostaja na mapach swiata, maja niepodleglosc, Polacy itd szkola im wojska. Hitler robil cos takiego? Jeszcze wracajac do Irackich terrorystow - to nie sa zwykli ludzie, tylko bojowki, ktore dzialaja na polecenie ludzi, ktorym w Iraku za czasow Saddama bylo dobrze.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gallar
A mnie nie stać. I co ? I mam problem, tak ?.
Ps. Co do rasowego informatyka to jak najbardziej tak własnie zrobie.. : D
|
Najwyrazniej masz problem, bo to juz twoja chec ominiecia wojska...
Cytuj:
Takie jest załozenie wojska <czy w zasadzi ZSW>.
W praktyce.. cóż.. wszyscy dobrze wiemy że 3/4 polskich jednostek, w których odbywa się zasadniczą służbę wojskową wygląda inaczej. Poniżanie, tanie panie i alkohol.
|
Kto ci karze korzystac z uslug tanich pan, pic alkohol? Nikt. Tak samo nikt nie kaze ci ponizac "mlodszego". Jakbys chcial, i tak nauczylbys sie sporo w woju.
Sorry, twoj argument do mnie nie trafil
Cytuj:
Fajnie. Tylko w szkole się uczę. Tak jest z załozenia i zazwyczaj w praktyce.
W pracy pracuje. Podpisuje z pracodawcą umowę i wiem jakie będe miec warunki pracy etc.
Nie podoba mi się ? Moge odejść.
WKU o zdanie nie pyta...
|
W wojsku tez sie uczysz. Osoby po ksztalceniu zawodowym tez podpisuja umowe, i pozniej siedza w biedronach czy innych tescach w pampersach za kasa, bo nie maja za co rodziny wykarmic. Czesto sa ponizani. I dalej tam siedza. I co, przeciez moga zrezygnowac...