Temat: Album.
Zobacz pojedynczy post
stary 19-01-2006, 14:16   #1
Cz@rny
Użytkownik Forum

Cz@rny's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: In the right place...

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sarewok
Profesja: Elite Knight
Gildia: Agnosti
Świat: Trimera
Poziom: 140
Skille: 96/93
Poziom mag.: 7
Domyślny Album.

Jak wszyscy wiedzą umieszczenie w opisie swojej postaci linku do strony innego niż te supportowane przez Tibia.com tj. tibia.pl, tibianews.net itd. jest zabronione. Wielu graczy ucierpiało na tym, gdyż chcieliby pochwalić się swoimi screenami i do tej pory umieszczali link do swojego albumu np. w systemie albumów photobucket.com. Mój pomysł dla zaistnienia Tibia.pl jeszcze bardziej wsród maniaków Tibii (nawet z innych krajów!) miałby dotyczyć iż Tibia.pl mogłaby wykupić jakiś serwer i objąć go domenką www.tibia.pl/albums (lub coś takiego) i umieszczenia na nim systemu albumów np. takiego jak na photobucket.com.

Co Tibia.pl miałaby z tego?
Wieść o tej wspaniałej opcji rozniosłaby się dość szybko, jeśli użytkownik mógłby używać innego języka niż polskiego, np. używanego jako podstawowy język Tibii angielskiego! Wtedy Tibia.pl ze względu na dużą oglądalność mogłaby stworzyć miejsca reklamowe dla różnych firm (kasa na cele statutowe Tibia.pl i serwer albumów). Lub ktoś kto chciałby uniknąć tego, by ukazywały się w jego albumie jakieś reklamy, mógłby płacić dla Tibia.pl np 5$ rocznie. Lub opcję do założenia swojego albumu miałby tylko taki ktoś, kto kupiłby pacc za pośrednictwem Tibia.pl

Wtedy każdy gracz mógłby umieścić link do swojego albumu w opisie swojej postaci bez obawy o bana!

Oczywiście to jest taka moja propozycja, która pomogłaby rozwinąć Tibia.pl jeszcze bardziej. Wiadomo, że ktoś musi napisać taki system albumowy itd., ale to pozostawiam dla scriptmasterów team'u Tibia.pl Jednakże nie będę tutaj się zgłębiał w sprawy techniczne, bo każdy programista wie co i jak trzeba zrobić

Wg. mnie jest to świetna koncepcja i niewielkim nakładem sił można spłodzić świetny album dostępny dla wszystkich i nic na tym nie stracić, a wręcz przeciwnie, zarobić jeszcze.

Jeśli potrzebujecie jakiś pomysłów co do reklam, czy napisania samego systemu albumów itd. to walcie pw.

Pozdro,
- saREDwok -
~ Chlen of the Agnosti

Ostatnio edytowany przez Cz@rny - 19-01-2006 o 14:24.
Cz@rny jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.