Temat: Album.
Zobacz pojedynczy post
stary 19-01-2006, 17:49   #4
Cz@rny
Użytkownik Forum

Cz@rny's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: In the right place...

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sarewok
Profesja: Elite Knight
Gildia: Agnosti
Świat: Trimera
Poziom: 140
Skille: 96/93
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
I tu się mylisz, server jest fundowany przez fpp.pl (i chwała mu za to ). Już parę razy MatKus pisał o finansowej stronie tibia.pl Te reklamy wcale nie przynoszą takiego zysku by kupić za nie kolejny server. NIe wspomnę o tym, że server pod taki album musiał by mieć ładną przepustowość a w dodatku pomysł z opłatami. Zobacz ilu Polaków narzeka na koszt pacca, a to tylko 19e za 3 miechy, rozumiem 5$ za rok, ale co to da? Server tani nie jest a zawielu userów nie będzie miał... przynajmiej w swym poczatkowym stadium funkcjonowania.
Nie mam ochoty wypisywać Tobie, ani rzadnemu innemu zwykłemu użytkownikowi Tibia.pl sposobów, by nie płacić z własnej "kielni" za utrzymanie serwera pod album, bo to się mija z celem.

Co trzeci Tibijczyk ma swój album (niestety nie może się już nim pochawilić w opisie swojej postaci), a troche osób grających w Tibie jest.

Pomysł jest, nie do rozpatrzenia przez Was, tylko przez Admina. Jeśli mu się spodoba to zarzyczy szczegółów, których nie mam ochoty przedstawiać szerokiej publice, a właśnie cały plan podważa Twoje argumenty na "NIE!" i ukazuje przejżysty projekt, który odpowiednio poprowadzony dojdzie do skutku tj. zarabianie na siebie, konkursy itd. A w dodatku rozpowszechni Tibie.pl w szerszym gronie Tibijczyków, bo narazie to oni wiedzą, że taka stronka jest, a nikt nie korzysta.

Mam za sobą kilka projektów, w które zainwestowałem i przyniosły zyski, nie mówiąc nic o kosztach, które pokrywały w 100%.
_________
Teraz pewnie nie zgodzisz się ze mną iż potrafię podważyć Twoje stwierdzenia i napiszesz "jak mam wierzyć w coś czego nie ma!?".

POMYSŁ JEST DLA OGÓŁU, A WGŁĘBIANIE SIĘ W SZCZEGÓŁY DLA ADMINA I OSÓB, KTÓRE SIEDZĄ W TEJ BRANŻY I WIEDZĄ OCB

A temat został założony z zapytaniem: "Czy nie fajnie byłoby posiadać własny album a'la Photobucket.Com, w którym mógłbyś pochwalić się swoimi screenami wśród innych graczy?"