Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Ale oto własnie chodzi, że to jest CHORY obowiązek... US jakoś nie ma przymusowej armii i jakoś potrafią wojować o ropę...
|
Ale USA ma cash, a my nie
Cytuj:
Powiedz mi, jak już wchodzimy w ten temay, czy za czasów Saddama było tyle ataków terrorystycznych? I czy najwazniejsze, czy Irakijczycy chcieli tej całej demokracji? Gdyby chcieli to by teraz nie wysadzali się w powietrze! Bush prowadzi politykę naprostowywania Iraku na demokrację jakim kolwiek kosztem nie licząć się z zdaniem samego Iraku... Skoro twoim zdaniem Irak jest siedliskiem zła to czemu USA ciągle magazynuje swoje piekne atomówki?...
|
Jakie tam siedlisko zla...Nic takiego nie powiedzialem. Takie wtracanie : przed interwencja wojsk w Afganistanie nie bylo tam atakow terrorystycznych itp. Gdy odsunieto od wladzy talibow (ktorzy nie potrafili robic nic innego, tylko szkodzic panstwu), zaczely sie ataki. Tak samo jak w Iraku.
Cytuj:
Wiem, że tu palnę kiepski argument ale zawsze: jest takie coś jak presja otoczenia, "jeśli wejdziesz między wrony musisz krakać jak i one" proste?
|
No tak, jak wszyscy pija alkohol, to ty sami nie bedziesz cwiczyl. No, ale to juz od ciebie zalezy
Cytuj:
Mogą ale nie chcą bo utzrymują za tą marną pensje rodzine, z woja w tym przypadku nic nie zyskują, co ja osobiście zyskam z woja i na czym mi zalerzy? marny żołd? Umiejetność obrony przeciwrakietowej? Ale mi to nie jest potrzebne więc nie mam zamiaru tam siedziec...
|
Ten zold i tak jest podobny do marna pensji w supermarkecie. Nauczysz sie - obrony wlasnej.
Zeby nie bylo niedomowien - sam jestem za wprowadzeniem wojska zawodowego. Pod warunkiem, ze bedzie, powiedzmy, trzy miesieczne przeszkolenie dla kazdego.