Zobacz pojedynczy post
stary 19-01-2006, 19:05   #110
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Ale USA ma cash, a my nie
Czyli mam wyciąc sobie 9 miesięcy z życiorysu narażając się na demoralizację i być w pewnym sensie na utrzymaniu państwa zamiast ruszyć dupę do roboty, poduczyć się i zarabiać kasę w pewnym sensie dla państwa i to tylko dlatego, że nasz kraj jest biedny?! To jest największy paradoks Polski (nie licząc obowiązku odśnierzania państwowych chodników...)

Cytuj:
A teraz porównaj ile my mamy ludności w wieku 18-30 lat a ile jest w USA. I ile oni mają kasy a ile my
Jaką oni mają powierzchnię a jaką my... ile oni ostatnio prowadzą wojn i ile my...

p.s. też mykam na Losta, ale niestety będe musiał przerwać... polsat sobie dobrał czas antenowy na puszczanie desperatek...

Dlaczego mam siedzieć choćby te trzy miechy w woju jak ja już wiem, że nie mam zamiaru z wojskiem wiązać swojej przyszłości. Jedni mówią, że to dla obrony kraju, by wrazie ataku każdy mugł walczyć! To dlaczego nie ma obowiązkowych, 9 miesięcznych studiów medycznych, szkoły strażackiej i agencji wywiadu? Przecież jest zagrożenie epidemi, wtedy każdy lekarz się przyda, a jak będziemy mieli kraj po 9 miesięcznym kursie to będzie good... Można też dorzucić taki przymusowy kurs informatyki, przecierz jak jakiś wirus rzuci się na cały polski net to każdy informatyk będzie na wagę złota... ludzie, trochę logiki...

p.s. temat lekko zaczyna odbiegac od głównego załorzenia (czy obowiązkowa służba wojskowa jest potrzebna)

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem