UP
co do 2 pierwszych pytań to nie wiem, ale wojsko napewno daje troche lepszy start w zawodach takich jak ochroniarz czy policjant...
Wszyscy mówią ,że jakby przyszło co do czego to zastrzeliłbym człowieka...
Może tak może nie... nie jestem pacyfistą a z broni mierzono do mnie tylko raz, jak dotąd. Zauważcie że zabijanie wcale nie jest takie proste, wielu ludzi dostałoby kulkę na wojnie tylko dlatego że nie odważyliby się strzelić pierwsi.
Cytuj:
Phi, idealista. Myślałem, że w wieku 17 lat dawno się z tego wyrasta. Wyjdź trochę na ulice, pójdź na mecz, dostań w łeb, zobaczysz co to jest żądza zemsty/krwi. Bo póki co to życie znasz tylko ze szkoły/książek/domu. Znasz tylko jedną stronę, a prawda leży po środku.
|
Właśnie znam ten świat na "zewnątrz" aż za dobrze i szczerze powiem że wole z domu nie wychodzić. Idealistą nie jestem (jak można tak nazwać człowieka dla którego wyginięcie ludzkości byłoby ideałem świata XD )
Doszedłem tylko do wniosku że źródłem całego zła na świecie są ludzie, to chyba każdy zauważył... A co do tego instynktu...
To właśnie instynkt zabijania (w obronie czy też dla zysku) sprawia że ludzie są niczym więcej niż dzikimi i prymitywnymi zwierzętami, o przepraszam obraziłem zwierzęta, bo one zabijają się żeby przeżyć (i to w większości przez działalność ludzi) Nie ma takich zwierząt które zabijałyby się dla zabawy lub bez powodu!!!
(powstaje pytanie, ludzkość to wytwór ewolucji?? czy może wprost przeciwnie??)