Zobacz pojedynczy post
stary 20-01-2006, 14:37   #129
Stefan12341
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 06 2005

Domyślny

Ja powiem szczerze mam zamiar zwiazac swoja przyszlosc z wojskiem. NIe jestem jakims dzieckiem, ktore mysli ze wojna jest podobna do gry komputerowej, nie. Jestem harcerzem. Przyzwyczailem sie do tych klimatow militarnych, poprostu. Wiecie co do tej pracy w wojsku, nie chodzi mi o to zeby isc na front itd. Jest wiele innych potrzebnych osob w wojsku, ktore wcale nie chodza walczyc itd. Tylko w wojsku malo placa, grosze, trza byc naprawde dobrym, wysoko postawionym zeby utrzymac rodzine.

A co do tego jak marudzicie ze nie chcecie isc do wojska. NIe przesadzajcie. Wiem ze ciezko, ale jesli wymiekacie jzu przy mysleniu o pompkach, o ostrym zmeczeniu, to wam wspolczuje. Odpracowac cos dla panstwa, naszego panstwa, ktore tyle "przezylo" w histori. moze to zabrzmi dziwnie, ale jestem patriota. A pomysleliscie jakie to beda wspomnienia? co bedziecie mogli popowiadac swoim dzieciom? Moj dziadek do tej chwili opowiada o wojsku, a pradziadek opowiada mi jak to bylo podczas II WŚ. Co to jest bol, wojna itd. Mozecie nie zrozumiec co mowie, no ale coz kazdy ma na to swoje poglady, wiec nie nalezy sie klocic.