[quote=Vikos] Tylko to nie jest kwestia wyrazania sie, trzeba dostosowac swoj jezyk wypowiedzi do uczestnikow forum czyli srednio 15-17lat, ale jak widzisz nie wszyscy z nich poznali tajniki interpretacji slowa pisanego.
Jeden nawet pomimo swych 17lat juz psychologie skonczyl i profesjonalne analizy serwuje.
ja bym jednak nie sprowadzal tego do wieku, bo tylez lat majac podstawy jezyka polskiego pisanego powinno sie juz miec na tyle opanowane, zeby zrozumiec zdania zlozone. nie uzywalem tez zadnych hasel, ktore byly by dla ogolu nieznane.
dlatego uciekalbym od dzielenia forumowiczow na wiek, jelsi juz - choc to przykre - ze wzgledu na inteligencje.
jelsi ktos pisze posta, w ktorym bialo na czarnym przedstawia swoje racje na popracie pewnej tezy(to slowo na j.polskim juz w podstawowce sie pojawia przy okazji wypracowan) a jako kontrargument otrzymuje stek wyzwisk, to nie swiadczy to o wieku, bo w kazdym zdarzaja sie zdegenerowani idioci.
zdegenerowani dlatego, ze po porstu idiota najwyzej by nie pojal co sie do niego mowi, ale przynajminej nie szczerzylby zebow i nie zaczynal gryzc.
co sie tyczy pana serwujacego portrety psychologiczne to nie jest sam. wiecej jest takich orlow.
sami siedze w tibie kiedy tylko nie sa w szkole a krzycza, ze innym tibie do glowy uderzyla.
szaruja(oszukuja), pekuja(wyzywaja sie) a innym wytykaja braki w wychowaniu i problemy rodzinne.
to jest zalosne, ale moze da sie to zmienic.
wiekszosc juz sie przymknela, albo ostroznie pisze po jednym zdaniu. juz maja dosc wysilku intelektualnego tym samym robiac miejsce na forum dla ludzi, ktorzy maja cos sensownego do powiedzenia.
mnie od tibi najbardziej odsraszaja rzesze idiotow. byc moze to sie zmieni, kiedy tylko wreszcie zobacze, ze sa tu jeszcze jaecys ludzie

i wcale mi nie chodzi o hura inteligentow, wystarczy mi przyzwoita srednia z niespatrzonym charakterem. slowem cos ala ja sam