Zobacz pojedynczy post
stary 24-01-2006, 20:36   #39
Kerni
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 11 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez doors
czesc!

no wiec na naszym cudownym, choc wcale nie odbiagajacym od innych, swiecie Kyra doszlo do tego, do czego dochodzilo i bedzie dochodzic tez i na innych swiatach, ze ktos juz po raz wtory(dla nie wtajemniczonych to znaczy ze po raz kolejny ) powstala price lista.
autorem tej jakze szlachetnej i niezbednej do funkcjonowania kazdego przyzwoitego swiata listy cen, byl rownie szlachetny, nader przyzwoity ow chlopiec o ktrym jest mowa w tytule niniejszego tamatu.
dla opponentow listy cen, a zwolennikow jakiegos wyimaginowanego argumentu zwanego czesto free market/wolny rynek, ktorzy to nie rozumiej, ze to nie jest rl life i tutaj kazdy gracz chetnie przeplaci/sprzeda taniej byle tylko dogodzic wciaz niezaspokojonym pragnieniom h lvl powiem: wara wam!
ludzi skoczcie po rozum do glowy i zrozumcie, ze price lista jest konieczna, bo ja to tak moze byc, ze jakis koles przychodzi na swiat i kupuje k arma za 10k, kiedy jeszcze miesiac temu kosztowal 20k, albo 10 lvl ma taki ekwipunek jaki ja mialem bedac na 25 lvl?! toz absurd. tak byc nie moze. jelsi jeszcze was nie przekonalem to czytajcie dalej.
jak to tak moze byc, ze jelsi jest duzy popyt na hmm to zamiast kosztowac 1,5k kosztuja np 1,8k?!
no zrozumcie noby, ze ja jako h lvl musze sprzedwac drozej i kupowac taniej bo mam wyzszy lvl i wieksze potrzeby. zreszta ja tu walcze o wladze, a wy to mi najwyzej mozecie stopy calowac - tylko mnie nie denerwujcie bo zabije, shuntuje, zrokuje a pozniej jeszcze kaze wam placic!
jesli jeszcze nie mozecie pojac potrzeby istaniena price listy to jestescie noby i tam ten tego ..no, zle z wami. ale ja jestem koles ktory wam pomoze zrozumiec, bo ja jeestem koles.
pisze zatem dalej. jest taka price lista na kyrce tj kyrze gdzie crown helmet kosztuje 5k. i tak tanio, w koncu mogl kosztowac nawet i 7k bo to dla dobra serwera no nie ziomy?!
i teraz noby mniejsze badz wieksze musza sprzedawac c helmet wlasnie za 5k, bo jak nie to zabije, zhuntuje, zrokuje a potem nawet ich wykasuje!
no i te noby ten tego sprzedaja sobie za 5k na trade i drą sie gdzie tylko mozna, spamuja i w ogole robia zamieszania o jakies 5k. no ale moze znajdza jakiegos pazdzierza ktory kupi. w koncu sa jeszcze wieksze noby, co nie?!
a ja, jako ze jestem szlahetny i ze wogole jestem zajedwabisty i choc nie kazdy mnie kocha - nie rozumiem dlaczego - to ja kocham kazdego, nawet kiedy zabije, zhuntuje, zrokuje i a nawwet potem wykasuje, to i tak was wszystkich kocham i ja w dordze wyjatku - ktos musi decydowac kiedy mozna wyjatek zrobic a kiedy nie - sprzdam wam taniej c helmeta, powiedzmy za 4k.
no bo przeciez sam siebie huntowac nie bede, nie jestem glupi co nie?!
to i tak dobra cena bo od innych kupicie za 5k no chyba ze od jakichs moich funfli, ale tych tak znowu duzo nie jest wiec i tak sprzedam za 4k, a 4k to nie jest zla cena za c helmet.
i tym samym jak tu nie bic mi braw. nie dosc ze poswiecam sie w szlachetnym celu, dbam o dobro serw, o ekonomie (nie wiedziec czemu ktos moze pomyslec ze mojej kieszeni) swiata to jeszcze pomagam spolecznosci kyry.
az sie wzruszylem a raczej bym sie wzruszyl, bo jestem <epitet(dla nie wtajemniczonych epitet to obrazliwe slow)> i twardzielem, ktory zdaje sobie sprawe ze cel uswiecia srodki.
dalej wam malo? no to kolejny argumentus maiorus. runki panowie szlachta, runki.
tyle osob chce je kupowowac, a wcale nie tak duzo sprzedaje. no a co to znaczy? ze my dbajacy o dobro serwa musialibysmy kupowac ze tak zlodziejsko drogo, ze bysmy zbankrutowali. jakby nam sie mialy oplacac hydra hunty, dl hunty, po co mielibysmy isc na hero?
cala gre by szag trafil. ale na szczescie jest hipokritus ze swoja price lista. runki np hmm za 1,5k i nie wolno wiecej(chyba ze minej ).
czy to nie cudowne?! sprzedawac droga eq i kupowac tanie runki? no teraz to ja sie tez moge poswieciac dla dobra servera i jego/naszej ekonomii. teraz to ja tez moge byc filantropem i juz wiem ze nie gram w te gre dla przyjemnosci tylko po to by pomagac innym...tj niekiedy tak zaczynam myslec
aaa, zeby nie bylo watpliwosci. od providerov to my runki kupujemy za 1k co nie tetrus. no bo wlasnie ja...no mnie zostawmy juz w spokoju ale terus aureliuś kupuje hmm od swoich providerow za 1k!!
i znowu spiesze z pomoca gdyby ktos nie czail. toz to nie jesttak ze tetrus autor price listy sam jej nie przestrzega(jak juz to robi wyjatki). juz wam tlumacze jak to dziala.
provider dostaje hojne 1k za bp hmmow(przeciez powinna mu wystarczyc satysfakcja ze tetro go w ogole zna, ze provider jest jego providerem, no w ogole to jest takie fajne ze powinien narobic w porty z radosci ze dostaje jakakolwiek kase), dostaje rozniez ochrone. wtedy ten provider moze chodzic i stosowac pa wobec innych ludzi/ tj nobow oczywiscie. jelsi ktos mu podskoczy to tetro pomoze. napisze do takiego noobka ze podskoczyl jego providerowi i ze teraz musi za to zaplacic. w ten sposob pomaga znowu spolecznosci kyry tj providerovi i sobie. no a za hmm sie troche zawsze zwroci.
takze podsumowywujac, price lista to super rzecz. do tego jeszcze ludzim sie wmawia ze to cos fajnego i wszyscy sa heppi, a ja robie kase za kasa.
no i dodatkowo rosnie dysproporcja mniedzy mna a reszta graczy. no ale wladza musi miec za co rzadzic. zreszta gdybyscie wiedzieli jaki to ciezki kawalek chleba, to pewnie cieszylibyscie sie ze sami nie jestescie w tej sytuacji.
viva la prcie lista, viva la dobro serva, viva la zysk, viva la noby....!!

Człowieku jesteś największym noobem jakiego spotkalem w życiu tylko nie zabijaj (takie groźby to ty se możesz wiesz gdzie wsadzić) . Jeszcze jedno pytanko za ile kupiłeś tego chara od poprzedniego właściciela??
Bo na bank to niejest ta osoba która grała nią wcześniej.%2

Ostatnio edytowany przez Kerni - 24-01-2006 o 21:30.
Kerni jest offline   Odpowiedz z Cytatem