Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazid
Witam. Naprawdę jedne z ładniejszych pracek na forum, żeby nie powiedzieć najładniejsze. Szczególnie mi się podobają te (tu.cyt.) "skitrane rysy" (np. "Nocna Mafia"). Można się dowiedzieć jak je robisz? Digital painting to nie jest, bo byłby odpowiednio opisany, rozumiem, że kolory, obróbka w photoshopie, a reszta? Czekam z niecierpliwością na odpowiedź  . A w dwarfie to nie tak trudno uzyskać taki efekt na warstwach (chodzi mi o kolory)...tylko musi być właśnie...odpowiedni szkic, za co podziwiam  Pozdrawiam!
|
ooo

dziekuje
hmm...w sumie nocna mafia to jest pracka ktora robilem ok. 15-20 min. najpierw w szkole z nudow wpadlem na pomysl

tzn tylko jedna postac a potem siadlem przy komputerze i zrobilem szkic tej postaci tabletem, a potem w innej warstwie zacząłem dawac kolorki, potem jak kolor przykrył ten szybki szkic to poprawiłem szkic na warstwie z kolorami i dopracowalem. Po za tym w sumie wszystko robie w photoshopie

. A jezeli chodzi o dwarfa to szczerze mowiac

hehe to byla w sumie 30 min. pracka bez szkicu i wykonana na jednej warstwie i to byl totalny experyment bo pierwszy raz robilem prace taką techniką

. Wiem tylko ze ostatnio robie szybkie prace takie gora 1h, a gdybym dluzej nad nimi posiedzial to napewno bylyby lepsze

ale mi sie nie chce

leń jestem