Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malas menilan
i powtórzę jeszcze raz. informatyk po studiach to informatyk studia informatyczne trwają 5 lat po peirwszym semestrze wybierasz PROFESJĘ jaką bedziesz się dalej zajmował wiec jeżeli twój kolega jest oblatany to ma co najwyzej wiedze z tego pierwszego miesiąca i ew. odrobinke reszty
|
Tutaj akurat się nie zgodzę, Ja osobiscie na kompach nawet się troche znam, nei jestem może jakimś geniuszem, ale wybiegam znacznie poza swój poziom. Do czego zmierzam? Jeśli chodzi o WWW Cipów, no wybacz, nie muszę uczyć się 5 lat na studiach żeby wdrożyć stronę z użyciem php, sql, opartą na CMS'ie. Akurat na tem temat posiadam w chwili obecnej wiedzę DUŻĄ, i wierz mi, myślę że na kierunku webmasterskim mógłbym conajwyżej nauczyć się jakichś ciekawostek.
Pozatym Ktoś mówił że przeciętny 14-to latek umie conajwyżej trochę w Logo Komeniuszu. Z tego wynika że jestem neiprzerciętnym 15-to latkiem gdyż z powodzeniem tworzę w C++. Niedługo ukończę strone sojego portfolio która oparta będzie na html, php, css i cms więc jeśli ktoś by chciał, moge dać linka po ukończeniu prac.
Pozatym - dokłądnie tak, praca na etat nie wchodzi w grę jeżeli nie ma się tych pieprzonych 18-tu lat, i ttaj nie tyle co studia, liczą się osiągnięcia. Sami powiedzcie, kogo byście zatrudnili - 24-latka po studiach,z marnąwiedzą praktyczną, czy 19-latka bez studiów, za to z niesamowitymi wynikami?
O ile o pracy na etat większość nie ma co marzyć, praca zdalna (potwierdzam własnymi doświadczeniami) jak najbardziej wchodzi w grę. Jest to dochodowa praca przy niewielkim wysiłku (w weekend zarobiłem 8 dych, tak JEST to mało, ale całkiem nieźle jak na 2 dni). Niestety firmapokroju Cip-Softu nie zatrudniła by nikogo zdalnie, poprostu wolą miec kogoś na miejscu, bo jeśli coś się spieprzy a webmastera nie będzie, to bez nikogo kompetentnego niewiele zdziałają....