Zobacz pojedynczy post
stary 26-01-2006, 18:32   #29
Zielevitz
Użytkownik Forum

Zielevitz's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malas menilan
i powtórzę jeszcze raz. informatyk po studiach to informatyk studia informatyczne trwają 5 lat po peirwszym semestrze wybierasz PROFESJĘ jaką bedziesz się dalej zajmował wiec jeżeli twój kolega jest oblatany to ma co najwyzej wiedze z tego pierwszego miesiąca i ew. odrobinke reszty
Tutaj akurat się nie zgodzę, Ja osobiscie na kompach nawet się troche znam, nei jestem może jakimś geniuszem, ale wybiegam znacznie poza swój poziom. Do czego zmierzam? Jeśli chodzi o WWW Cipów, no wybacz, nie muszę uczyć się 5 lat na studiach żeby wdrożyć stronę z użyciem php, sql, opartą na CMS'ie. Akurat na tem temat posiadam w chwili obecnej wiedzę DUŻĄ, i wierz mi, myślę że na kierunku webmasterskim mógłbym conajwyżej nauczyć się jakichś ciekawostek.

Pozatym Ktoś mówił że przeciętny 14-to latek umie conajwyżej trochę w Logo Komeniuszu. Z tego wynika że jestem neiprzerciętnym 15-to latkiem gdyż z powodzeniem tworzę w C++. Niedługo ukończę strone sojego portfolio która oparta będzie na html, php, css i cms więc jeśli ktoś by chciał, moge dać linka po ukończeniu prac.

Pozatym - dokłądnie tak, praca na etat nie wchodzi w grę jeżeli nie ma się tych pieprzonych 18-tu lat, i ttaj nie tyle co studia, liczą się osiągnięcia. Sami powiedzcie, kogo byście zatrudnili - 24-latka po studiach,z marnąwiedzą praktyczną, czy 19-latka bez studiów, za to z niesamowitymi wynikami?

O ile o pracy na etat większość nie ma co marzyć, praca zdalna (potwierdzam własnymi doświadczeniami) jak najbardziej wchodzi w grę. Jest to dochodowa praca przy niewielkim wysiłku (w weekend zarobiłem 8 dych, tak JEST to mało, ale całkiem nieźle jak na 2 dni). Niestety firmapokroju Cip-Softu nie zatrudniła by nikogo zdalnie, poprostu wolą miec kogoś na miejscu, bo jeśli coś się spieprzy a webmastera nie będzie, to bez nikogo kompetentnego niewiele zdziałają....

Ostatnio edytowany przez Zielevitz - 26-01-2006 o 18:36.
Zielevitz jest offline