Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malas menilan
@zielevitz
nie ma kierunku czy specjalizacji "webmastera"  czy też "web designu" informatyka dzieli się na bodajrze 5 działów: teleinformatyka, grafika komuterowa, programistyka, informatyka stosowana i coś tam jeszcze.
|
Acha, moja pomyka
Cytuj:
woja wiedza podpada troche pod kazdą i jest zawarta w ciągu pierwszego semestru  nie chce ujmowac nic twoim umiejetnościom pracuj dalej a wyrośnie z ciebie ktoś naprawde dobry bo to fakt nie wiele osób w twoim wieku portafi zrobic w komputerze coś wiecej niż właczyć jakąś gre.
|
ee no nie przesadzajmy, Jeszcze umieją GG włączyć, bo nawet nie podejrzewam żeby sobie upraszczali życie używając Jabbera....
Cytuj:
samouctwo jest znacznie lepsze od studiowania itd ale bądzmy szczerzy "mgr" przed nazwiskiem to mgr i mysle ze cipsoft zatrudniłby osobe po studiach. pozatym prawdziwe wyniki przychodzą na studiach bo wtedy twoje umiejetnosci są pokazywane w konkursach itd.
|
Zauważyłeś że nie zmieniłeś nieco mój przykład?

Jeśli ktoś BEZ studiów miałby znacznie LEPSZE wyniki niż ktoś z dopiskiem "mgr"... Ja mimo wszystko zatrudniłbym tego pierwszego człowieka... Wiązałoby się z tym oczywiście pewne ryzyko, ale gdyby faktycznie umiał więcej niż gość po studiach wtedy owszem...
Cytuj:
Ponizej poziomu uczelni wyższych informatyka jest traktowana po macoszemu jako 2 godzinki tygodniowo dla uczniów by sobie na gg posiedzieli ech... do dziś mam w oczach widok mojej "pani profesor od informatyki" której notorycznie wieszała się sieć w pracowni i musiała biedaczka zanosić komputer matke do swojego męża który miał sklep komputerowy. a gdy ktoś zapytał o np komende w html'u to kazała mu iść i pytać mnei o porady bo sama nie wybiegała wiedzą powyżej 5 do 10 komend w tym języku
|
"a czemu ten komputer się nie włącza?" po czym genialny Ziel podszedł i podłączył zasilacz......
Wierz mi że teraz jest nawet gorzej - pani chce nas uczyć turbo pascala w 3-ciej klasie gim. a teraz podczas rzekomej nauki Logo Komeniusza wiem więcej od niej... strach pomyśleć co będzie za 5-7 lat....Czy wszyscy w tym sieku będą podchodzić pod stereotym spasłego nastolatka wychowanego na fast foodach i siedzącego non stop przed kompem, czy może będą obcykani we wszystkim bardziej niż niektórzy teraz....
Cytuj:
pozdrawiam wsyzstkich młodych informatyków 
we are the best 
|
Tutaj podkreślam słówko *informatyków* i kieruje to do wszystkich którzy grają non - stop w jakąś gierkę... Ja nie gram w NIC (ostatnia gra którą przesedłem było Hackme.... oczywiście wszystkie części) i jakoś żyje... Po prostu robienie stron www, pisanie czegoś w C++ czy tworzenie w blenderze sprawia mi o wiele większą radość, widze wyniki własnej pracy, widze że jestem coraz lepszy a pozatym mam z tego materialne korzyści

Pozdrowionka, zobaczymy jak będzie wyglądało następne pokolenie