Zobacz pojedynczy post
stary 28-01-2006, 15:23   #43
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
hmmm, powiedz gdzie sie pzamienia cap na kase ?, prosze
Jeśli grasz na świecie, w którym można bezproblemowo dotargać lootbaga do depo to ok, ale u mnie na Balerze graniczy to z cudem (pewnie że możesz zatłuc nooba co ci ową torbę wyrzucił do rzeki / śmietnika / własnego depo. Tyle że zapobiec temu nie sposób, ukarać po fakcie moża już tylko dla własnej satysfakcji z zemsty). A taki knight ma dużo capa (dużo zajmują mu zbroja (chodzi mi ow szystkie jej elementy), broń i ew. tarcza, ale dużo mu też pozostaje) i może spokojnie zbierać "do kieszeni" co cennego mu z potworów wypadnie.

Cytuj:
duzo to moze tak, ale relatywnie, knight w miare myslacy moze expic bez przerwy na jakichkolwiek lvlach bedac na plus wg sklepowych cen uhów [expic czyli jechac 10% lvla na godzine]
Pewnie, że może wychodzić na plus, tyle że jak napisałem u palla czy maga że musi wydawać kase na runy/amunicję, to u knighta też warto by o tym wspomnieć

Cytuj:
madzy tez malo expia robiac runy
Tu masz rację, tyle że mag ma wybór czy chce expić (idzie na hunt z blokerem) czy chce zarabiać (idzie na słabe potworki i robi runy), a knight już tak dobrze nie ma (nie grałem knightem, ale słyszałem że zsolowanie wartościowych (dla swojego levelu) potworków będąc knightem graniczy z cudem)

Cytuj:
zalezy dla kogo i jaki knight; pozatym moze i slabo ale rownie
No, knight raczej nie walnie lepiej z takiego załużmy Giant Sworda niż mag z SD, ale moge się mylić

Cytuj:
jak juz cos go dogoni to nadrabia mu sie
Tu masz rację, tyle że nie zaprzeczysz że pall uhnie się mocniej niż knight (o ile oczywiście zdąży się uhnąć) więc jak przeżyje to szybko się wyuha i znowy może uciekać przed potworem.

Cytuj:
a knight z melle i z magii
Wow, ale ile knight walnie z magii, a ile pall?

Cytuj:
powiem ze tylko w szczegolnuch sytuacjach sie m shield oplaca, w pozostalych to strata many
Znowu muszę powiedzieć, że być może masz rację bo ja pallem nie grałem (grałem kiedyś przed 2 upadatmi kiedy się magic shield mniej opłacała niż teraz) ale u maga ten czar bywa przydatny (szczególnie z tymi "ulepszonymi" mana fluidami) więc myślałem, że u palla też.

Cytuj:
szybciej kase na rotach robie, niz na runach
Tyle, że jakbyś robił wtedy jeszcze robił runy, to śmiem twierdzić że byś jeszcze szybciej zarobił (tylko wtedy zamiast różdżki trzeba by wziąć jakąś pożądną pałkę czy co tam chcesz)

Cytuj:
a jak juz oberwie cos i jeszcze cos, to zazwyczaj budzi sie w templu
Zauważ, że z magic shieldem ma wiecej hp niż knight, a po update mana fluidy mją taki sam stosunek cena/leczenie jak uhy. (tyle że trzeba 2x szybciej klikać, więc na wyższych levelach już się pewnie nie opłaca)

Cytuj:
a pal ma kusze a knighci bronie z 45+ atk
Mag z różdżki trafia zawsze a pall czy knight już tak dobrze nie ma...

Cytuj:
ja jestem daleki od pisania wad i zalet czy jakiegos porownywania bo o sile profesji decyduja umiejetnosci gracza i tylko tyle
No właśnie tym moim zestawieniem chciałem pokazać, że wybór klasy postaci to właściwie kwestia gustu (czy kto woli popylać z mieczem, walić z SD'ków czy wbijać wotworom bolce w du... pośladki ).

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...

Ostatnio edytowany przez Mar Cin - 28-01-2006 o 15:27.
Mar Cin jest offline   Odpowiedz z Cytatem