Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
hmmm, powiedz gdzie sie pzamienia cap na kase ?, prosze
|
Jeśli grasz na świecie, w którym można bezproblemowo dotargać lootbaga do depo to ok, ale u mnie na Balerze graniczy to z cudem (pewnie że możesz zatłuc nooba co ci ową torbę wyrzucił do rzeki / śmietnika / własnego depo. Tyle że zapobiec temu nie sposób, ukarać po fakcie moża już tylko dla własnej satysfakcji z zemsty). A taki knight ma dużo capa (dużo zajmują mu zbroja (chodzi mi ow szystkie jej elementy), broń i ew. tarcza, ale dużo mu też pozostaje) i może spokojnie zbierać "do kieszeni" co cennego mu z potworów wypadnie.
Cytuj:
duzo to moze tak, ale relatywnie, knight w miare myslacy moze expic bez przerwy na jakichkolwiek lvlach bedac na plus wg sklepowych cen uhów [expic czyli jechac 10% lvla na godzine]
|
Pewnie, że może wychodzić na plus, tyle że jak napisałem u palla czy maga że musi wydawać kase na runy/amunicję, to u knighta też warto by o tym wspomnieć
Cytuj:
madzy tez malo expia robiac runy
|
Tu masz rację, tyle że mag ma wybór czy chce expić (idzie na hunt z blokerem) czy chce zarabiać (idzie na słabe potworki i robi runy), a knight już tak dobrze nie ma (nie grałem knightem, ale słyszałem że zsolowanie wartościowych (dla swojego levelu) potworków będąc knightem graniczy z cudem)
Cytuj:
zalezy dla kogo i jaki knight; pozatym moze i slabo ale rownie
|
No, knight raczej nie walnie lepiej z takiego załużmy Giant Sworda niż mag z SD, ale moge się mylić
Cytuj:
jak juz cos go dogoni to nadrabia mu sie
|
Tu masz rację, tyle że nie zaprzeczysz że pall uhnie się mocniej niż knight (o ile oczywiście zdąży się uhnąć) więc jak przeżyje to szybko się wyuha i znowy może uciekać przed potworem.
Cytuj:
a knight z melle i z magii
|
Wow, ale ile knight walnie z magii, a ile pall?
Cytuj:
powiem ze tylko w szczegolnuch sytuacjach sie m shield oplaca, w pozostalych to strata many
|
Znowu muszę powiedzieć, że być może masz rację bo ja pallem nie grałem (grałem kiedyś przed 2 upadatmi kiedy się magic shield mniej opłacała niż teraz) ale u maga ten czar bywa przydatny (szczególnie z tymi "ulepszonymi" mana fluidami) więc myślałem, że u palla też.
Cytuj:
szybciej kase na rotach robie, niz na runach
|
Tyle, że jakbyś robił wtedy jeszcze robił runy, to śmiem twierdzić że byś jeszcze szybciej zarobił

(tylko wtedy zamiast różdżki trzeba by wziąć jakąś pożądną pałkę czy co tam chcesz)
Cytuj:
a jak juz oberwie cos i jeszcze cos, to zazwyczaj budzi sie w templu
|
Zauważ, że z magic shieldem ma wiecej hp niż knight, a po update mana fluidy mją taki sam stosunek cena/leczenie jak uhy. (tyle że trzeba 2x szybciej klikać, więc na wyższych levelach już się pewnie nie opłaca)
Cytuj:
a pal ma kusze a knighci bronie z 45+ atk
|
Mag z różdżki trafia
zawsze a pall czy knight już tak dobrze nie ma...
Cytuj:
ja jestem daleki od pisania wad i zalet czy jakiegos porownywania bo o sile profesji decyduja umiejetnosci gracza i tylko tyle
|
No właśnie tym moim zestawieniem chciałem pokazać, że wybór klasy postaci to właściwie kwestia gustu (czy kto woli popylać z mieczem, walić z SD'ków czy wbijać wotworom bolce w du... pośladki

).