Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Witam
Jak pewnie większośc z was wie,kilka godzin temu w Katowicach zawaliło się Centrum handlowe.Wiadomość ta rozwścieczyła mnie do tego stopnia,iż muszę napisać ten temat.
Tutaj oto proszę postawe Polaków.
Mamy super-Multi kina,Domy Handlowe,będą Autostrady!
Niestety wszystko budowane jest na szbko,i nie wiem czy każdy z was wie,ale za przekroczenie terminu budowy obiektu grozi rozprawa w sądzie!
Wychodzi na światło dzienne Polska Architektura.Dom handlowy w którym przebywało 1000 ludzi zawalił się pod ciężarem......śniegu.
Co wy o tym sądzicie??Ja osobiście bardzo współczuję poszkodowanym,oraz ich rodziną.
Biedronka niedaleko mnie została wybudowana....w 3 dni..... czy oni się ścigają kto szybciej zbuduje ?? Według mnie powinni szukać sprawcy tego wypadku......Podobno były problemy z odśnieżaniem dachu,ale takich problemów nie powinno być.oni nie są w podstawówce,jeśli ludzie mają być bezpieczni,to nie można sobie olewać....Czy was ta wiadomość też tak zdenerwowała?...
|
Po pierwsze, Chorzów nie Katowice, ale spox...
Może nie sąd, ale koszta są i to nie małe, ale tak jest wszędzie na świecie.
Ku twemu zaskoczeniu, śnieg leki wcale nie jest. Jeśli weźmiesz taką kulkę to spox, lekka i cool, ale wyobraź sobie, że taki dach o powierzchni 600m2 zostaje przykryty 30cm warstwą śniegu... to już się ładna waga uzbiera... Powiem szczerze, że to było do przewidzenia, dach zapewne nie był odśnieżany... Ja swój dach odśnieżałem tej zimy 3 razy. Choć dom poniemiecki, to i tak ryzyko zawsze jest...
Co do biedronki, w 3 dni? To jest z technicznego punktu widzenia wręcz niemożliwe, chyba, że było tam multum pracowników, w co wątpię...
@Raul: na zachodzie (i wschodzie: Dubaj) to nie budują... tam mają już gotowe budynki, bo po co budować?
Jak zwykle, mam zlewkę z autora tego tematu (Walekifa) jak i innych tego typu "żałobnych" tematów... Skoro wam żal tych biednych duszyczek, to ruszcie swoje 4 litery do takiego budynku z † i się pomódlcie a nie będziecie tu jakieś kretynizmy wypisywać w stylu "Architekta na stos!", "Architekt musi odejść"...
aVe
EDIT:
@up: zdarzają się przypadki, że budynek wali się już w trakcie budowy, i co w tedy powiesz?... n/c...