Zobacz pojedynczy post
stary 29-01-2006, 19:45   #36
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dolor
Jestem z Katowic i mieszkam niedaleko tej chali targowej w której zawalił się dach. Jest to wielka tragedia (najwieksza jaka była w Polsce). A wine ponoszą ludzie któży zajmują się odśnieżaniem dachów itd.
Wymiary chali to 100 na 150 m. Wszystko runeło o godzinie 17:15.
Kolega mojego kolegi był tam naszczeście w chwili gdy dah się walił zdążył uciec jak ponad połowa osób która tam była. Ten kolega mojego kolegi powiedział Mu (mojemu kumplowi) że nigdy nie zapomni krzyku ludzi oraz widoku jak dach przygniatał ludzi
Wcześniej władze nakazywały usówanie śniegu z dachów.
A ten budynek był budowany 1,5 roku.
Miejmy nadzieje że już takich tragedi nie będzie w Polsce.
Jak moja mama miała 18 lat,to robił się samolot pasażerski,i zginełą znana piosenkarka.To była ponoć większa tragedia,i ostatnia żałoba od tego czasu(nie licząc śmierci Jana Pawła II ).

Poza tym z tego co mi wiadomo,bo ciągle oglądam wiadomości hala miała 4 lata.

I już ludzie przed zawaleniem widzieli pękającą podłgę,zgineło około 60 osób( w tym dwójka dzieci,i obco krajowców).a 140 trafiło do szpitali.

Ponoć konstrukcja była słaba,i miała wady techniczne(podkreślam,bo wiele osób kłóci się kto zawinił)A do tego była nie odśnieżona,i było tam 50-60 cm śniegu.Jak już ktoś wspomniał było tam kilka tysięcy ton (nie widziałem że śnieg jest tak ciężki )Więc zawiniła postawa władz,i słaba konstrukcja budynku.

@ Dark sven

Tak,6 tys. oblicz sobie na kalkulatorze... "800x150x100 : 2" ;]

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 29-01-2006 o 19:50.
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem