Cytuj:
NIGDY nie gralem wojownikiem...Zdarlo? Po prostu nie lubie bezsensownej napieprzanki, od ktorej sie w f2 roi...Nawet w Tibii ani razu nie gralem knightem...
|
No i widać że jednak uwielbiasz. Po prostu w F2 ominięcie bezsensownej napieprzanki wymaga odrobiny pomyślunku.
Cytuj:
A poza tym w BG sa same takie cheaty, nad ktorymi musisz popracowac-wyedytowac baldur.ini itd itp.
|
Buaahhahahaha no stary wielkie mi halo to zrobić, ehhh argumenty żeś z dupy wytrzasnął.
Cytuj:
to czasem mi mowil o swojej imprezie czasem nie, czasem pozwalal mi wchodzic do kosciola czasem nie(WSZYSTKO TA SAMA POSTACIA)...
|
Yup ponieważ czasem miałeś farta a czasem nie. Wystarczyło nałożyć habit i wpuszczał cię za każdym razem.
Cytuj:
W BG takich bezsensow nie ma...
|
Hmmm niech pomyślę. Ooo mam pierwszy quest poważniejszy czyli uwolnienie zamku z trolli. Albo mały chłopczyk powieża ci zadanie obrony wioski przed zwierzętami.
Cytuj:
O to chodzilo, zeby zabic niewidzace oko, bo to byl jakis superduper organizm ktory mogl rozdupic Faerun..
|
Sorry dude to dlaczego w podmroku nie rozwalam całego Menzoberanzan?? Jeżeli jeden beholder jest zagrożeniem dla całego Faerun to co dopiero całe miasto pełne drowów??
Cytuj:
Poza tym, w BG2 juz troche wybalansowali zla postac, dajac przedmioty wylacznie do jej uzytku(Ludzka Skora etc.)
|
Ehh widać że mnie nie rozumiesz. Cały świat Faerun jest tak skonstruowany żeby wspierać postacie dobre. Tu nawet neutralnym ciężko być!! Nie mówiąc już o złym.
Cytuj:
kupujesz mape do Vault 13(albo w inny sposob poznajesz dojscie)
|
Ty nawet nie rozumiesz o czym piszesz. Wiesz co to jest nieliniowość?? To jest właśnie ten inny sposób. W BG2 nie ma innych sposobów, jest jeden utarty sposób i to wszystko.
Cytuj:
Tam tez latasz z lokacji do lokacji i nawet nie mozesz zmienic ich kolejnosci, bo okaze sie, ze questy w tych pozniejszych sa za trudne...
|
No chyba tak powinno być?? Może ty mi powiesz że rozwaliłeś czerwonego smoka na tym 8 lvlu?? Zresztą w F2 nie ma questów których nie da się rozwiązać na dowolnym lvlu. Są walki których nie da się przeżyć. Jeżeli masz dobrze ustawioną postać to przejdziesz całą grę bez jednego wystrzału, z jedną walką (tą na początku) i dla twojej informacji Franka owszem trzeba zabić, ale nie koniecznie własnoręcznie. Wystarczy pokombinować i już wykonują robotę za ciebie. Pokaż mi taki myk w BG. Dowolnym.
Cytuj:
w Ust Natha mozesz wykonac questa na jakies 4 rozne sposoby
|
Ja cię nie gadaj. No gratulacje!!! W F2 każdy quest możesz wykonać na 3 sposoby. A większość na więcej. Przykład. Chop Shop Boys. Mnie udało się zrobić tego questa na 5 sposobów. A jest to zwykły taki mały queścik. Trochę większy czyli np. Gecko Power Plant. Co janjmniej 4 sposoby. Navarro - olbrzymi quest. Co najmniej 3 sposoby (bo kobiętą nie próbowałem więc nie wiem czy czasem nie da się na więcej).
Kurde wcale nie musisz iść do Vault13. Możesz bezpośrednio iść do SanFransisco i płynąć na platformę (oczywiście wcześniej zaopatrzywszy się w FO