Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Loron
w Mount Sternum na pełnym respie, nie licząc podziemii, jest około ~18 cyców, z czego, żeby przejść z jednego końca na drugi, potrzebujesz około 10 minut (jeżeli zabijasz WSZYSTKO), tak więc, gdy dojdziesz do końca, cyce na początku zdążą się zrespić i ktoś zdąży je zabić
Wchodzi około 35-45 cyców na godzinę, a gdy pójdę do podziemii, to jeszcze z 5-10, czyli 40-55 (teoretycznie, jeżeli cyce na parterze przy wyjściach są stale tępione przez kogoś innego), co daje 6-9k expa na godzinę, no, może trochę więcej kasy  , około 500 gp, ze 1 halabarda, parę steel i plate shieldów, kupę fooda, może 1 dark helmet i 1 club ring, więc jednak trochę więcej, niż napisałem wcześniej 
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Brawa dla tego pana, zrobil cos co ja od dawna planowalem, mianowicie wykazal ze Sternum suxx.
6-7k expa na godzine ma sie bez zadnych kombinacji srednio na rotowisku w Venore. Okolo 5-6k/h wyciagalem z dobra bronia na swamp trollach, podobnie na Ghostlandzie. Teraz nalezy sobie zadac pytanie gdzie sie wiecej zarabia i bezpieczniej expi: w Sternum czy w ww. expowiskach?
edit: trolle na Edron i roty na Darashii wychodza jeszcze lepiej ;o
|
Nie wiem jak wy expiliście, bo ja tam luzem robie do 18k/h na max spawnie, zajmując same podziemia - jedyny problem pojawia się z unjustifami jak zbyt dużo noobów nieumiejących czytać kartek chce szybki TP do Thais

Siedząc pare godzin zazwyczaj wychodzi z 700oz gpków (~7k) + pare haberdow i battle shieldow.
Expienie w Mount Sternum = tylko jak uda ci się zająć podziemia (na powierzchni i wyżej NIE da się expić, zawsze jest tam więcej ludzi niż cycow)