Cytuj:
chodz bez wachania i nie trac sd
|
Oczywiste, ze na cyce nie wykorzystuje sie sdekow.
Cytuj:
Widzę, że się nie zrozumieliśmy.
|
Byc moze, bo twoi poprzednicy probowali mi na sile wmowic, ze robienie lootbagow jest korzystne.
Cytuj:
tylko paladyn nie nosi często tarczy, więc sobie nie poblokuje
|
Paladyn w blokowaniu jest tak samo dobry jak sork/drut, poniewaz sork/drut mimo posiadania tarczy i tak nie jest nia w stanie zablokowac zadnego uderzenia troche mocniejszego potworka. Ma tarcze, ale wszystkie hity mocniejszego potworka tarcze omijaja, wiec tak jakby jej nie bylo. Palek natomiast jak zalozy tarcze, to calkiem niezle blokuje.
Cytuj:
Zauważ, że on nie urywa się z respa guardów po to, żeby zrobić lootbaga, tylko on WYCHODZI z expowiska, a po drodze zbiera hathety, więc jest wręcz odwrotnie, shit zdąży się zrespić, zanim on dojdzie do rope place, więc jeszcze zrobi te trochę expa więcej, zanim wyjdzie.
|
Exp tracisz wykonujac nastepujace czynnosci:
1. targania lootbaga
2. otwieranie lootbaga (jesli rzucisz go dalej niz na pole z toba sasiadujace to sie zamyka), a bag ma tylko 8 miejsc, wiec musisz otwierac 2 albo wiecej bagow.
3. przekladanie itemu z ciala potworka do lootbaga
W sumie strata expa jest naprawde pokazna, a kasa w tibii najwazniejsza nie jest, bo zawsze ja zdobedziesz szybciej majac wyzszy lvl, jak bedziesz potrzebowal. A uwierzcie mi, bardziej sie licza statsy postaci: lvl/mlvl/skille niz kasa, bo zawsze mozesz kupic pacca jesli nie masz (tutaj tylko potrzeba rl zlotych) i te 2k+gold/h z tomb wyciagniesz spokojnie nawet na 20 lvlu, a czego wiecej potrzeba? Grasz 1,5 godziny i masz bp uh, naprawde tak 1,5 godziny to tak dlugo? A za to masz dobry lvl/skilli/mlvl poniewaz czas ktory inni traca robiac lootbagi ty przeznaczasz na expienie+goldy(spowolnienie expa malutkie) i skillowanie of kors.
Cytuj:
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale might ring chroni przed obrażeniami fizycznymi, a Orshabaal jest znany z potęgi jego magii, więc... domyśl się
|
Might ring 1 oz. Ochrona przed
dowolnym rodzajem obrażeń, 20 ładunków.
Chroni przed dowolnym rodzajem obrazen, co oznacza, ze wszystkie mozliwe rodzaje atakow calkowicie neutralizuje. Dlatego tez mozliwe jest zabicie kazdego potwora bez straty hp na kazdym lvlu jak jestes na mainie, nawet na 6 lvlu. Oczywiscie co do oplacalnosci uzywania might ringa sie nie bede wypowiadal, bo oczywiste jest ze to waste i to potezny, a na dodatek orshabaal walnie 20 atakow w ciagu zaledwie kilku sekund, wiec zeby zabic solo orshabaala na 6 lvlu to bys musial miec bp of bp of bp of bp of might ring. Jednak jest to mozliwe i nie piszcie ze sie nie da, bo kazdego potworka mozna w ten sposob zawsze zabic. I nie zadawajcie pytan typu "czy zabije xxx potworka", bo na pewno zabijesz jak bedziesz odpowiednio przygotowany, kwestia tylko czy to sie oplaca czy nie.
Cytuj:
No fakt, tylko jest problem. 3,5 godziny na bp uhów, koszt - 220 gp(bp i 20 blanków), zarobek - 3k-220gp=2,78k, powiedz mi, ile kasy wyciągniesz w tych swoich tombach na godzinę? 2k? policz sobie: 7k w tombach, 2,78k za runki. Idź se lepiej do tombów zamiast robić runki. UHy opłaca się najbardziej robić, więc nie porównujcie do HMMów, SDków itp.
|
Tak, tylko ze ja jestem knightem, a knight duzo szybciej zabija kolejne potworki niz druid, a co za tym idzie zgarnia wiecej kasy. Nie sadze zeby sork/drut byl w stanie zarobic 2kgold/h w tombach, bo walac z najlepszej rozdzki i tak nie zabije powiedzmy ghoula 1 hitem.