Zobacz pojedynczy post
stary 01-02-2006, 21:22   #66
Trenei
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Płock

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: Fading Suns
Świat: Titania ;)
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
NASZYCH, NASI, RODACY... pasujesz idealnie do tych Amerykanow... brakuje tylko zebys jeszcze opowiadal dowcipy typu "Przyszlo dziecko somalijskie do mamy, a mama do niego "chuchnij". Ono chucha a matka do niego "Jadles!!!!!!"..." nie rozumiesz drogi kolego ze wlasnie prezentujesz totalny nacjonalizm? myslsiz ze Polska wazna, bo Ty jestes Polakiem, a reszta sie nie liczy. Fakt faktem ze Amerykance nie musieli sie z nas nabijac, ale co ich obchodzi jakis tam kraj mniejszy od niejednego ich stanu gdzies tam za oceanem? tak samo Ciebie nie obchodzi jakas tam tragedia w somalii, ze dzieci umieraja z glodu.
Nie mow, prosze Cie, ze Stalin to debil. Jezeli on bylby Polakiem, to z duma na twarzy wspominal bys wielkiego Stalina, swietnego stratega dazacego do wzmocnienia naszego narodu, ktoremu niestety nie wyszlo bo caly swiat sie przeciw niemu obrocil, bo przeciez on byl geniuszem. Zrozum ze dla Rosjan Stalin naprawde byl postacia wielka. Oficjalnie chcial dla narodu jak najlepiej, a ze chcial tego dokonac kosztem innych narodow, to juz poprostu normalna kolej wydarzen. Wcale bys nie oplakiwal tych setek tysiecy przez niego posrednio zabitych.
Mowcie o mnie jak chcecie, ale do mnie nie przemawia jakos ta zaloba. Wogole nie utozsamiam sie z tymi ofiarami. Fakt, wspolczuje ich rodzinom, ale tak naprawde nie znalem stamtad nikogo, nie czulem z nimi wiezi by teraz ich oplakiwac. Moge sie za nich pomodlic, ale, stwierdzzajac z przykroscia, sa to dla mnie statystyki - "70 osob zginelo". Nie wiem czy dobrze rozumuje ale w wiekszosci na swiecie sa ludzie , ktorzy nie odczuwaja zadnej wewnetrznej potrzeby zalowania czyjejs smierci, jezeli ich to nie dotczylo w zaden sposob. Jak juz Quezacoatl wspomnial, zalujac tych 70 ofiar wypadku powinnismy tez zalowac kolejnych kilkudziesieciu (moze przesadzam) ktore codziennie gina na polskich drogach. Dlaczego po nich nie ma zaloby? Bo zgineli "w rozproszeniu" a nie w 1 miejscu?
Tak na koniec zastanawiam sie jeszcze, czy w krajach gdzie wydarzyly sie katastrofy lotnicze, rowniez oglaszana jest zaloba poswiecona ofiarom. Moze mnie ktos oswiecic?
ALe ja drogi kolego nienabijam sie z Somaliskich Dzzieci tylko teraz rozmawiamy o nabijaniu sie z nas a nie z Somalii w ktorej szkoda jest dzieci. Jesli to zabrzmialo jakby mnie nie obchodzilo to ze w krajach gina dzieci z głodu w wieku mojego brata to niemoze byc smieszne. Nie drogi kolego nie pasuje do opisu amerykanów. Ja nienasmiewam sie z Glodnych dzieci. To ze WTC runelo czy innych tragedii. Wrecz przeciwnie Jest mi szkoda tych ludzi ktorzy zgineli. Jest mi ich wszytskich szkoda , lecz amerykanie pokazali (niektorzy) jacy są naprawde. Smieja sie z ludzkiej tragedii i to mnie wkurzylo. A to ze powiedzialem ze zgineli nasi rodacy to jest prawda. Po prostu sie wkur..zylem ze niektorzy moga sie wysmiewac z ludzkiej tragedii. I powiedzialem o Stalinie ze jest debilem bo wybijal Swoich. Lecz zle okreslilem znaczenie slowa Debil . Moglem np. napisac głupi wedlug mnie czlowiek ale to nie o to w tym topicu chodzi. Poprostu mi było żal tych ludzi a niektorzy z USA poprostu zrobili sobie z tego zart. To jest poprostu niesparwiedliwe z ich strony. Rozbroilo mnie powiedzenie mojej Facetki z Religii. "widac ze ci co przezyli nie byli potrzebni na tamtym swiecie". A co 70 osób bylo potrzebnych? a co 3000 osób czy iles tam było potrzebnych gdy runelo WTC ? naprawde niektorzy mowia glupie rzeczy.

Ostatnio edytowany przez Trenei - 02-02-2006 o 15:02.
Trenei jest offline   Odpowiedz z Cytatem