Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
@Walekifa: powiem szczerze, to jest najgłupsze wytłumaczenie klimatu tibii... Dla ciebie klimat i cały urok tej gry jest w polach?! Powiem ci, że 99% mmorpg ma własnie pola, ale nie zawsze tak widoczne jak w tibii. Moim zdaniem, klimat jest w prostej grafice, systemie gry i w czymś jeszcze, jest taka cząstka która wciąga. Ofkors nie można powiedzieć, że tibia ma choć drobinki klimatu RPG... a szkoda...
|
Źle mnie zrozumiałeś,albo ja się źle wyraziłem
Powiec mi co widzisz w tibi lebszego od innych MMORPG ??
Więcej Itemow?? Raczej nie
Więcej Potworów?? Wątpie
Lebsza grafa??
Dźwięk muzyka?? -||-
80% tego co jest klimatem tej gry to możliwości jakie niesie ze sobą świat podzielony na pola.
Tutaj na nich widzimy potrzebę teamu oraz uciechę z niego podczas hunta,questa.
Popatrz np. na takie lineage.
czym jest tam pvp?? Zaznaczeniem siebie jako celu,i klikaniem na ikonki zaklęć/skilli oraz obserwowanie. W tibi biegamy jak w zręcznościówce.Liczy się skill omijania,oraz celowania.Tutaj człowiek może pokazać że jest dobry w mmorpg,tutaj 30 lvl potrafi zabic 60 lvl'a jeśli jest wystarczająco dobry.
A tam co?? Podchodze do areny by pooglądać walki h lvl'ów.
A że nietracimy tam prawie nic podszas śmierci(kolejny element klimatu),wbiłem na arenę.
NAgle widze że jeden miły kolega obraca się ku mnie,i puszcza spella.
You lose 70 000 hit points A hp miałem całe 1k. Do czego ograniczyła się ta walka? do zaznaczenia mnie kursorem,i naciśnięcia jednego klawisza.
A jak wyglądała by ta walka gdyby tam były pola?? Może trafił by dopiero za 5 razem,może odebrał bym mu troche hp. Ale oni wolą zdobyć graczy grafiką i itemami niż ciekawym silnikiem....
"dedy"
Wyżej wspomniane zgony,które nadają sensu tej gry są mało w jakich MMORPG.
Dlaczego tutaj hunt na np. dl'ach jest taki ciekawy?? BO ludzie lubią adrenalinę,wolą żeby coś się działo,wolą przeżyć przygody,wolą nie być pewni co się stanie.A w takim np MU,po śmierci nic sobie ne robimy,poprostu wychodzimy kawałek za miasto,gdzie mamy już potworki do wysiekania.
Myśle że teraz zrozumiałeś