Temat: Paladyn
Zobacz pojedynczy post
stary 06-02-2006, 01:31   #15
Picasso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tomcio Pall

Na wysokim lvl lool? Ja jak poszedlem moim pallem przy skillu 56 ze spirami na cyca to 3min i cyca nie ma. A co tu gadac z jakims wyzszym lvl i skillami (mialem 21lvl).
Chodzilo mi o to, ze na wysokim lv trenowac mozna dluzej bo mozna wziac ze soba pokazna ilosc wloczni (1lv do przodu to 1 dodatkowy spear)-,- A tak co? Na 20lv ile ich wezmiesz? 20? To starcza na 10 minut (jak nie krocej) ;/

@Horde Blaze
Ale pamietaj o tym ze pal moze uzywac sd ktore w pozniejszych etapach gry w polaczeniu z boltami zadaja naprawde dotkliwe obrazenia...
No i przede wszystkim pal traci duzo mniej uhow niz knight i uzywa hmm do expienia z lepszym skutkiem niz rycek.
Kolejna zaleta palka jest niewidka z ktora elegancko sobie mozna latac np. po ghostlandzie bijac niczego nieswiadome dsy a exp leci bardzo szybko.

@Markizek666
"a kumpel na 74 swordzie walnol w DSa za 111"
Nie wierze, zeby z serpenta nawet przy skillach EO mogl wejsc taki hit w DSa (no moze jakas tam szansa minimalna jest, ale na bank nie przy skillu 74 ;/)

Nalezy wspomniec tez o tym, ze palek juz od 20-25lv moze huntowac z powodzeniem duzo lepsze monsterki(20 rycek na ghostlandzie? heuheaeuhe chyba na poziomie z ghulami max) niz knight przy czym nawet jesli nic nie wylootuje to straci tylko pare gp na bolty a knight wyda gruba kase na uhy i wszystkie "wywali w bloto" (mowa tutaj o niskich levelach)

Nastepna dobra strona palka jest mozliwosc tworzenia hmm w wolnym czasie (przy okazji mlvl leci a darmowe runki na hunta zawsze mile widziane)

Odnoscie hitow to tak jak tam ktos wspomnial - skill dista nie zwieksza poteznie sily zadawanych obrazen lecz zwieksza szanse za zadawanie srednich i duzych hitow czesciej (to chyba najbardziej trafne myslenie)

Podsumowujac, moim zdaniem palek jest lepszy od knighta (zreszta w kazdym rpgu wolalem postacie, ktore choc troche potrafia poslugiwac sie magia niz "chodzace czolgi") ze wzledu wyzej wymienionych powodow (zapewne jeszcze kilka plusow by sie znalazlo, ale juz jestem spiacy i nie chce mi sie myslec xD).
Picasso jest offline   Odpowiedz z Cytatem