teoretycznie do 10lvl przysługuje okres ochronny którego przestrzegają przyzwoici gracze i PK, niestety nie wszyscy najlepiej wołać pomocy(co nic nie da) i uciekać do świątyni, depo. Z szabelkami/mieczykami (czyli z włączonym atakiem na ciebie) nie da sie wylogować z tibi, biorąc exit ułatwiasz tylko sprawe bo ty sie nie ruszasz masz wyłączoną tibie ale twoja postać nadal jest w grze. Wbij szybko jakiś 15lvl to bedzie ci łatwiej uciekać przed takimi pseudo pk
ps. nie mówi sie grałem na carlinie tylko byłem w Carlin, poza tym nie radze tam przebywać bo tam jest najwięcej low lvl pk
pps.(Khazar) nie czepiajmy sie takich szczegółów równie dobrze to mogą być nożyki, krzyżyki, nożyczki, maczety i inne takie tam, czy sie powie mieczyki czy szabelki kazdy wie że chodzi alert o włączonym battle, czyli trybie walki. Nie wiedziałem że tej zasady już nie ma, kiedy zaczynałem grać ponad 2 lata temu ona była ale fakt faktem że była tylko formalnością, nikt tego nie przestrzegał i nie zwracał na to uwagi więc może i lepiej że zlikwidowali, za niumyśle wprowadzenie w błąd przepraszam
Ostatnio edytowany przez Pacek - 08-02-2006 o 21:59.
|