Czary mary ?
Wiec jak dam komus moj numer gg to mnie shaczy ?
Wszystko o tym haczeniu przez gg to bajka( cuz czeba miec haslo bo numer gg bez hasla sie da haknac )... wiadomo ze moze cie shaczyc jak ci nagada ze ci cos tam posle itp, ale to bedzie tylko twoja wina bo sam sciagniesz sobie od niego plik . Sam z 10 razy tak mialem, z tibi np osoba podaje sie za jakas tam kobitka i mi na gg pisze ze mi zdjecie posle ja oczywiscie ok, przyjmuje plik patrze na rozszezenie i smiech, pozatym nieradzilbym przyjmowac zadnych plikow od osob niewiadomego pochodzenia w pliku graficznym tez mozna back doora wsadzic...
Inna sprawa ludzie nawet jak na allegro wystawisz cos na sprzedaz to podajesz tam numery namiarowe, niektozy osobnicy udaja noobkow, ze sie boja, ze nieufaja itp wiec wypytuja rozne dane ktore wcale nie sa im poczebne do pomyslnego przebiegu tranzakcji lecz do hakniecia danego osobnika. Na wlasnej skoze doswiadczylem, jeden kolo byl tak glopi ze nawet sie mnie pytal dane takie jak na rec keya sie wpisuje, linijka po linijce rotfl, czyli np jak mam na imie bo on na drogie ma siak itp...
Pozatym osoby ktore hakuja i sa powiozane z tibia maja prymitywne metody, tzn niema takiego osobnika co potrafi sledzic twoj ip,sprawdzic ktore masz porty otwarte i przysylac szkodliwe pakiety z zewnatrz, all co hakuja musza miec wyraziste dane od osoby ktora zamiezaja shaczyc lub tez osoba ta swiadomie musi cos sciognoc od nich badz to niby zdjecie, czy tam jakis bocik i gotowa sprawa.
Wiadomo ze zaraz sie znajda super hakezy co to potrafia wszystko z 15 lat na karku co niekuma nic o porgoramowaniu , scioga taki gosc gotowy programik czy tam kod i hapy

.
Btw ci co wlamuja sie do czyjegos systemu to Crakezy, Haker to gosc co niema nic zwiazanego z wlamywaniem sie do systemow i kradzieza danych

.