Zobacz pojedynczy post
stary 11-02-2006, 12:21   #122
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Instynkt
Hmm ... troszke mnie zaskoczyliscie pomyslem zrobienia konkursu wlasnie na Rookgaardzie. Sama idea nie jest zla. Przyznam nawet, ze dosc interesujaca. Ciekawi mnie ile expa zdobeda nasi Forumowicze. Moze sama od nich sie czegos naucze =]

Jednak zasady konkursu maja pare mankamentow:

<cut>

Zycze Wam drodzy Admini i Modkowie duzo cierpliwosci oraz wolnego czasu. Sprawdzenie xxxx filmow jest nie lada wyczynem. Poza tym zauwazylam takze, ze juz nerwy Wam puszczaja. Nie dziwcie sie. Azeby zasady, regulaminy, akty prawne (jakby tego nie nazwac) bylo dla kazdego zrozumiale nalezy ukladac je tak, aby nawet 3-letnie dziecko zrozumialo. Fakt, ze powstalo tyle pytan mowi sam za siebie. Uwidacznia Nam, jak wielu z naszych pobratyncow nadal jest na poziomie raczkowania jesli chodzi o czytanie ze zrozumieniem - juz nie wspomne o wykorzystaniu owej wiedzy.
Cóż, jesli uważasz te zasady za złe, to trudno. ułożyliśmy je tak aby nam było łatwo jak najszybciej wyłonić zwycięzców. Nie musisz rozumiec powodów zaistnienia punktów regulaminu- musisz sietylko do nich stosować.
no ale żeby nie wałować tego tematu jeszcze przez kilka postów:
ad.1 chodzi tu o to aby na samym poczatku sprawdzić, czy user przeczytał regulamin, jeśli tego nie zrobił, to w trakcie filmu prawdopodobnie złamie jakaś zasadę ale i nie powie hasła aktywacyjnego- część złych filmów odpada.
ad.2 Expić w teamie a expic i napotykac na expowisku innego gracza to dwie rozne sprawy. Jak mozna tego nie dostrzegac? expiac w teamie atakujesz tego samego stwora itd.
co do ignorow- ignorowane wypowiedzi nie sa blokowane, sa po prostu nie wyswietlane u gracza. na filmie i tak je potem widac.
ad3. czy to az tak trudno zrozumiec? wyjasniac nie bede, zeby pomyslow nie podsuwac. ogolnie chodzi o to, zeby nie bylo podwojnych zwyciezcow 9oops wygadalem sie). Jesli uwazasz ze to zasmiecanie konta to trudno, Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. nad takimi przypadkami się nie użalam.
ad.4 tu zes palnal tak, ze i Chuck Norris by nie zrozumial. ale z tego co zrozumialem wynika, ze tobie nie pasuje zmiana naszej podstawy wobec QS. Chodzi o to, ze questy na rooku nalezy traktowac jako treningowe. W poprzednim regulaminie byla wzmianka chyba ze ich QS nie dotyczy.
ad.5 nie, nie latwiej. ile manasow nalezy przekaac aby bylo to nie fair? nie chce mi sie nad tym zastanawiac. troche luzu tutaj nie zaszkodzi a co wiecej, pomoze. nie do konca wiadome jest co jest zle a co dobre wiec najlepiej tutaj sie ograniczyc, zeby nie miec problemow.
ad.6 a co tu jest takiego trudnego do zrozumienia? zaraz.. moze ty masz 2 latka? nie wiem, nie podales. chyba ty jako jeden z nieliczynch nie czytasz. moze nie uznales za stosowne dokladnie wczytac sie w regulamin?

podsumowanie.
trzy lata to za malo aby moc grac w tibie. moze masz cos z glowa nie tak, skoro regulamin sprawia ci takie problemy, bo i jedenastolatki lapia w mig o co tu chodzi
Cytuj:
Fakt, ze powstalo tyle pytan mowi sam za siebie. Uwidacznia Nam, jak wielu z naszych pobratyncow nadal jest na poziomie raczkowania jesli chodzi o czytanie ze zrozumieniem - juz nie wspomne o wykorzystaniu owej wiedzy.
tacy beda, chocbysmy napisali i stustronicowego manuala o tym jak przeczytac i zinterpretowac regulamin. po prostu to nie nasza wina, ze ktos nie umie ze zrozumieniem przeczytac slow.
przyklad:
Cytuj:
Tutaj wsadzic link z filmem...?
user ma wpisane 16 lat(nie wnikam) i nie wie tego? to co ja mialem napisac w regulaminie? ile razy mozna o tym pisac? raz wystarczy. po to sa kary, aby karac tych, ktorzy po prostu nie chca zrozumiec regulaminu, ktory zostal przeczytany przez moderatorow i nikt nie mial zastrzezen co do jego poprawnosci.
no i poza tym, nie moja wina ze ktos jest tak leniwy, ze czeka az mu sie pod nos cos podsunie aby mogl to powachac.

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline