Temat: Bojkot Google
Zobacz pojedynczy post
stary 14-02-2006, 10:00   #27
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
To jest jedna z najgłupszych rzeczy jakie słyszałem...
Bo młody jeszcze jesteś

Cytuj:
Sens komunikatu okresla odbiorca.
Ładnie to brzmi,ale to kompletna bzdura

Cytuj:
Morderca: Ty mi nie będziesz mówił kim mam być a kim nie! <paff> [You are dead] Po to są ludzie, żeby właśnie takie rzeczy czasami mówić...
Widze,zę brak argumentów co? Myslałem,ze rozmowa jest w jakiś okreslonych ramach . Czy naprawde uważasz,ze stwiedzenie "Chce byc matką teresą" ,a "Chce być morderca" sa tożsame? Jeju gdzie wychowałeś, że masz tak zwichrowane poczucie dobra i zła?

Pozatym widze mase egoistycznych konformistów, którzy drżą na myśl o ograniczeniu w uzywana Google , szkoda mi czasu,zeby odpowiedziec na wszystkie argumenty. Jeżeli rezygnacja z Google choćby na jeden dzień jest taką trudną sprawą to nie wyobrazam sobie jak np. pomoglibyście bitemu człowiekowi na ulicy. Tu nie chodzi o Chiny czy Tybet,ale o aktywną chęć formowania i kierowania swoim losem co jest trudne dla ludzi o mentalności owiec. Wielu z was pewnie dało na Wileką Orkiestre...czy myślicie, że wasze 10 zł coś zmieniło?

Tybet tak chętnie cytowany przez niektórych to tylko przykład, w przeglądarce nie bedzie także słów jak wolność człowieka, prawa człowieka, wolność słowa, demokracja itp. Google powstało jako narzedzie do dostępu do informacji,a staje się narzędziem manipulacji. Jeżeli sie dobrze z tym czujecie to ok.

Jest to forum o Tibii więc może taki przykład. Czy w zamian za bp Uh lub jakiś fajny item od np. Szweda lub Br. stanąć przed depo w np Thais i pisac,że wszyscy Polacy do dupki bez honoru? Ja napewno nie, bez względu na to ile Bp Uh miałbym dostać. I jak nazwalibyscie kogoś kto tak by za te Bp tak zrobił? Odwieczne pytanie ...być czy mieć.

Ostatnio edytowany przez Level - 14-02-2006 o 10:01.
Level jest offline   Odpowiedz z Cytatem