Zobacz pojedynczy post
stary 15-02-2006, 08:41   #33
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gregoire
ze gdyby PO wygralo wybory to by bylo lepiej i juz.
A niby dlaczego ??
Bo kazdy ma prawo oczekiwac od rzadu dobrego i sprawnego rzadzenia. Jak tak sie nie dzieje (a teraz sie nie dzieje) i nie sa reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa (a podpisanie paktu stabilizacyjnego przy TV TRWAM daje do zrozumienia ze nie bede reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa) ludzie lubia narzekac. Tak bylo za rzadow SLD, tak bedzie za rzadow PiSu. Proste?

Cytuj:
Wiekszosc z was pewnie juz nie pamieta rzadow AWS-UW, w ktorych to AWS mialo zdecydowana wiekszosc. Mimo to byl realizowany program UW (Unia Wolnosci - przyp.) ktory doprowadzil do rekordowego deficytu budzetu panstwa. Tutaj zaznacze tylko ze AWS=Kaczynscy, UW=Tusk i Rokita.
Nie wazne czyjej partii program jest realizowany. Wazne, kto na ten program glosuje. Za deficyt sa odpowiedzialni i jedni i drudzy (a wez poprawke, ze ten deficyt byl juz dawno) - i teraz robia dokladnie to samo. Powiekszaja czarna dziure w naszym budzecie.

Cytuj:
Partia braci Kaczynskich bala sie podobnego scenariusza. Nie powstanie koalicji PIS-PO jest obarczane winna Kaczynskich przez polskie "niezalezne" media.
Tak wiec mamy wierzyc partii, ktora stara sie wprowadzic rzady autoratywne, grozi i nie potrafi prowadzic dyploacji? Brak koalicji z PO to zarowno wina PO jak i PiSu - z ogromnym naciskiem na ta druga partie. Pozatym jezeli lwia czesc mediow, jak i neutralni komentatorzy jasno mowia, ze PiS nie chcial koalicji to cos w tym jest.

Cytuj:
Teraz pozwole sobie zacytowac Pana Donalda Tuska. Wypowiedz z przed wyborow (mniej wiecej czerwiec/lipiec):

A ja zacytuje przemowienie pana kaczynskiego:

Cytuj:
Spieprzaj dziadu
Z przykroscia musze stwierdzic, ze on jednak dotrzymuje slowa. I zauwaz, ze jedno: PiS juz z kilku swoich obietnic tez sie wycofal A z tego co wiem, PO chcialo zglosic projekt zwiazany z podatkami o ktorym podczas wyborow mowila partia PiS i z ktorego sie wycofala (krece?? bo nie jestem pewien czy to fakt czy wymysl mojej wyobrazni) - cisnie sie na jezyk - i tu i tu idioci zapominajacy, ze nie rzadza dla siebie tylko dla polski. Wolalem jednak lewice.

[quotem]Krytykujecie PiS, ze podpisal pakt z Samoobrona i Lpr, a niby mial z kim podpisac?? Z PO, ktora nie baczac co robi rzad krytykuje PiS albo z SLD ktore w ostatniej kadencji sejmu pokazalo na co ich stac. Jakby nie podpisano paktu i bylyby wczesniejszcze wybory to od razu krytykowano by PiS za niepotrzebne wydawanie pieniedzy.[/quote]

Tak, z PO albo z SLD. Dlaczego rwa wybrali populistow i lekkich nacjonalistow? Chesz, zeby w nastepnej kadencji Samoobrona wygrala i zaczela dodrukowywac pieniadze? Czy moze chcesz, zeby Samoobrona uruchomila rezerwy pieniezne z banku, ktore sa przewidziane na wypadek wojny? Przeciez to sa rozwiazania z trzeciego swiata i teraz - jakby nie patrzec - ci ludzie sprawuja w Polsce wladze. Populisci, bo inaczej ich nie mozna nazwac.

Cytuj:
Wiem jedno. Naszym media nalezy ufac, ale z przymrozeniem oka. Obiektywizm przestal praktycznie istniec u wielu dziennikarzy i reporterow - min. T. Lis oraz J.Pochanke (laureaci nagrody magazynu Press za obiektywizm i za rzetelnosc - widac od razu ze kolko wzajemniej adoracji).
Wiesz, zabrzmialo jak: "mediom nalzey ufac, ale tylko takim, ktore chwala Pis". ja jednak nie mam zamiaru ogladac TVTrwam i sluchac Radia Matwarz.

Cytuj:
Na koniec: Koalicja PiS-LPR-Samoobrona jest krytykowana przez wielu wplywowych ludzi ( a jak wiemy wpywowi ludzie kontroluja media - 4 wladze), dlatego ze chce zerwac dotychczasowy uklad poliytczno-biznesowo-brodaty", ktory uksztaltowal sie podczas obrad Okraglego Stolu.
No, a amerykanie nie wyladowali na ksiezycu. A gdzie dowody?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem