Zobacz pojedynczy post
stary 15-02-2006, 11:52   #35
Gregoire
Użytkownik Forum

Gregoire's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Lodz

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Bo kazdy ma prawo oczekiwac od rzadu dobrego i sprawnego rzadzenia. Jak tak sie nie dzieje (a teraz sie nie dzieje) i nie sa reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa (a podpisanie paktu stabilizacyjnego przy TV TRWAM daje do zrozumienia ze nie bede reprezentowane potrzeby calego spoleczenstwa) ludzie lubia narzekac. Tak bylo za rzadow SLD, tak bedzie za rzadow PiSu. Proste?
Kazdy ma prawo, i jak kolega wyzej napisalem, zadna partia nie bedzie reprezentowala potrzeb calego spoleczenstwa. Jestem przeciwny polityce PiS (az skrajnie przeciwny) w dziedzinie gospodarki - jestem ortodoksyjnym liberalem. Jedank ufam PiS, gdyz mysle ze bedzie potrafilo zerwac uklady panujace w polityce.

Cytuj:
Nie wazne czyjej partii program jest realizowany. Wazne, kto na ten program glosuje. Za deficyt sa odpowiedzialni i jedni i drudzy (a wez poprawke, ze ten deficyt byl juz dawno) - i teraz robia dokladnie to samo. Powiekszaja czarna dziure w naszym budzecie.
A nie zauwazyles ze PiS w planowanym budzecie zmniejszyl deficyt w porownaniu z deficytem budzetowym planowanym przez rzad M. Belki, a polski zloty nigdy nie byl tak mocny (gdyby rzad, niewazne jaki, zle dzialal zloty by lecial na leb na szyje) - aaaa przepraszam media o tym nie mowia.

Cytuj:
Tak wiec mamy wierzyc partii, ktora stara sie wprowadzic rzady autoratywne, grozi i nie potrafi prowadzic dyploacji? Brak koalicji z PO to zarowno wina PO jak i PiSu - z ogromnym naciskiem na ta druga partie.
Jakie rzady autorytatywne?? Gdyby Rokita byl Premierem a Tusk Prezydentem RP to wszystko ok?.
Brak dyplomacji? Spojrz na nasza polityke zagraniczna jakos nikt w Europie i gdzie indziej (procz Bialorusi ) nie narzeka.

Cytuj:
Pozatym jezeli lwia czesc mediow, jak i neutralni komentatorzy jasno mowia, ze PiS nie chcial koalicji to cos w tym jest.
Jesli na scianie jest napisane : "DUPA" to oznacza to ze to jest dupa?

Cytuj:
Z przykroscia musze stwierdzic, ze on jednak dotrzymuje slowa. I zauwaz, ze jedno: PiS juz z kilku swoich obietnic tez sie wycofal A z tego co wiem, PO chcialo zglosic projekt zwiazany z podatkami o ktorym podczas wyborow mowila partia PiS i z ktorego sie wycofala (krece?? bo nie jestem pewien czy to fakt czy wymysl mojej wyobrazni) - cisnie sie na jezyk - i tu i tu idioci zapominajacy, ze nie rzadza dla siebie tylko dla polski. Wolalem jednak lewice.
Zadna partia nie jest w stanie spelnic wszystkich swoich obietnic, na wybory i obietnice wyborcze trzeba patrzyc ostroznie. Jakie obietnice wyborcze spelnilo PO - zadne?? . To ja juz wspolczuje POwca.

Cytuj:
Tak, z PO albo z SLD. Dlaczego rwa wybrali populistow i lekkich nacjonalistow? Chesz, zeby w nastepnej kadencji Samoobrona wygrala i zaczela dodrukowywac pieniadze? Czy moze chcesz, zeby Samoobrona uruchomila rezerwy pieniezne z banku, ktore sa przewidziane na wypadek wojny? Przeciez to sa rozwiazania z trzeciego swiata i teraz - jakby nie patrzec - ci ludzie sprawuja w Polsce wladze. Populisci, bo inaczej ich nie mozna nazwac.
Taaa i jeszcze co. Sam jestem nacjonalista, ale w klasycznym tego slowa znaczeniu. Gdyby ta "grupa populistow" sprawujacych wladze robila rzeczy nie przewidziane i nie korzystne dla polskiej gospodarki to myslisz ze gielda nie dalaby znaku zycia?
Ci populisci i nacjonalisci jeszcze nie rzadzili Polska, jak beda rzadzic to bedziesz mogl ich oceniac za ich rzady, a nie jakby oni rzadzili to tak albo tak - kompletny bez sens.

Cytuj:
Wiesz, zabrzmialo jak: "mediom nalzey ufac, ale tylko takim, ktore chwala Pis". ja jednak nie mam zamiaru ogladac TVTrwam i sluchac Radia Matwarz.
To chyba tobie tak tylko zabrzmialo. Do Radia Maryja wogole sie nie odnosze i nic nie mowilem o ufaniu mediom ktore chwala PiS, tylko o tym ze obiektywizm dziennikarzy ostatnio jest pojeciem bardzo chwiejnym.
Powiedz mi jedno, jesli prezes Polsatu mogl sobie za PRL jezdzic za granice gdzie tylko chce i robic wiele rzeczy ktorych obywatele nie mogli, to myslisz , ze Pan prezes zapomnial o swoich starych znajomosciach

Cytuj:
No, a amerykanie nie wyladowali na ksiezycu. A gdzie dowody?
Hyhy tym swoim tekstem uwierzetelniles mnie, ze polityke znasz tylko z telewizji. Kazdy kto mial doczynienia z polityka - na skale krajowa - wie co sie dzieje, ale Ty chyba nie miales.

C.P. Baudelaire
Gregoire jest offline   Odpowiedz z Cytatem