Cytuj:
Gdyby Rokita byl Premierem a Tusk Prezydentem RP to wszystko ok?.
|
A gdzie ja to napisalem? Ja nie jestem ani za po ani za pis. Glosowalem na sdpl;]
Cytuj:
Brak dyplomacji? Spojrz na nasza polityke zagraniczna jakos nikt w Europie i gdzie indziej (procz Bialorusi ) nie narzeka.
|
Nie mieszaj polityki zagranicznej do polityki wewnetrznej. Taki znawca jak ty (sadzac po ostatnim zdaniu) powinien wiedziec, ze to sa dwie rozne rzeczy i dyskusja pomiedzy partiami nijak sie ma do dyskusji w Europie/Swiecie
Cytuj:
Jesli na scianie jest napisane : "DUPA" to oznacza to ze to jest dupa?
|
Na scianie dupa moze napisac sobie ktokolwiek. W gazetach (nie mowie o polskich, lecz glownie fransuskich, bryt i niemieckich) zazwyczaj pracuja ludzie, ktorzy sytuacje znaja i lepiej niz ja i lepiej niz ty. Tak wiec, powtorze: jak lwia czesc gazet pisze, ze sie dzieje zle to znaczy, ze sie dzieje zle.
Cytuj:
Zadna partia nie jest w stanie spelnic wszystkich swoich obietnic, na wybory i obietnice wyborcze trzeba patrzyc ostroznie. Jakie obietnice wyborcze spelnilo PO - zadne?? . To ja juz wspolczuje POwca.
|
A no widzisz. Teraz to 'zadna partia nie zrealizuje wszystkich swoich obietnic" - sory, ale tu juz schodzimy na pieprzenie: no to co, ze obiecywali, przeciez od poczatku bylo widomo, ze tego nie zrobia. Jezeli czlowiek tak powazny jak Kaczynski czy nawet Tusk (bo nie che go usprawiedliwiac) w OFICJALNYM programie partii wpisuja, ze zrobia to i to - to, jak sam wspomnialem, czlowiek kulturalny zadba o wartosc slowa. I jak juz oskarzamy inna partie o to, ze nie spelnia obietnic przedwyborczych to miejmy na uwadze, ze rzadzaca partia tez ich nie spelnia, ok? Aha - jeszcze cos. Niespelnienie obietnicy to niespelnienie. Wycofanie sie z obietnicy to wycofanie sie;] Tak podobne a tak rozne.
Cytuj:
Ci populisci i nacjonalisci jeszcze nie rzadzili Polska, jak beda rzadzic to bedziesz mogl ich oceniac za ich rzady, a nie jakby oni rzadzili to tak albo tak - kompletny bez sens.
|
No wybacz, ale mi sie wydajke ze skoro podpisanie paktu stabilizacyjnego wiaze sie ze wspolnym rzadzeniem (a przeciez o to chodzilo;]) to do wladzy wlasnie dochodza populisci.
Cytuj:
To chyba tobie tak tylko zabrzmialo.
|
Byc moze.
Cytuj:
tylko o tym ze obiektywizm dziennikarzy ostatnio jest pojeciem bardzo chwiejnym.
|
Obiektywizm dziennikarski polega na przedstawieniu konkretnej sprawy z kilku roznych punktow widzenia. Czytajac dostepne materialy nie widze naruszenia tej zasady.
Cytuj:
Powiedz mi jedno, jesli prezes Polsatu mogl sobie za PRL jezdzic za granice gdzie tylko chce i robic wiele rzeczy ktorych obywatele nie mogli, to myslisz , ze Pan prezes zapomnial o swoich starych znajomosciach
|
Sam nie wiem co gorsze - czy to, ze ten twoj prezes wyjezdza na wakacje za PRL czy to, ze dzisiejszy rzad wysyla bez zadnego ale samochod po ojca rydzyka. Myslisz, ze przyjaciele o. rydzyka zapomna o nim?
Cytuj:
Hyhy tym swoim tekstem uwierzetelniles mnie, ze polityke znasz tylko z telewizji. Kazdy kto mial doczynienia z polityka - na skale krajowa - wie co sie dzieje, ale Ty chyba nie miales.
|
Nie jestem politologiem. Swoja opinie tworze czytajac gazety i przegladajac internet. Ale ty widze kreujesz sie na eksperta - spoko, pokaz mi DOWODY! Pokaz dla czlowieka, ktory nie mial stycznosci dowody na istnienie grupy trzymajacej wladze czy jakkolwiek to sie nazywa. Bo ja slyszalem, ze lech kaczynski ma powiazania z ruska mafia.