Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel666
Gufat: Są w znacznej mierze genialne. Poczytaj sobie "Dream of Mirrors", "Blood Brothers" czy wreszczie "The Clansman". Zwalają z nóg, przynajmniej mnie. I nie widze w nich nic co by ustępowało "Master of Papets".
|
Ale Metallipa nie ma jakichś zachwycających textów. Chcesz texty oryginalne, posłuchaj późniejszej twórczości Bathory(po Blood Fire Death). Mimo że opowiadają o Vikingach, to jednak są dobre. Texty genialne... Obawiam się że takie w muzyce metalowej nie istnieją, ale nowa płyta Nevermore'a ma texty świetne i całkiem proste w przekazie. Polecam.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
@Gufat
Kazdy mial/ma swoje fobie. Ja tam wole jak taki IM śpiewa o swoich fobiach, niz sataniostyczny, bezsensowny bełkot. Skoro śpiewanie o baniu sie ciemnosci jest smieszne, to jak mam nazwac spiewanie o sluzeniu zlu, szatanowi, itp, itd. skazujac sie tym samym na pieklo (bo do czego daza satanisci jak nie do piekla)? A co, moze mysla, ze szatan to taki "spoko ziomek", ktory posadzi po swojej prawicy, przytuli, otrze łezke? hrhr, -.-.
|
Oczywiście, satanistyczny bełkot jest do dupy. Ale black metal, to nie tylko satanistyczny bełkot. Przesłuchaj Emperor'owe "Anthems To The Welkin At Dusk", idealny przykład tego, że black metalowe texty to nie muszą być tylko apokaliptyczne wizje końca świata i zejścia naszych beznadziejnych dusz do piekieł, ku uciesze Szatana :-)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Do IM jeszcze nie przywyklem. Wciaz wole Rammstein'a, ktory jest ze mna od poczatku przygody z metalem. Moze kiedys IM wpadnie mi w ucho - na razie z heavy metalu wole Helloween.
|
Akurat Helloween, to twórcy Power Metalu i to głownie grali :-) Choć szczerze przyznam, że ocierali się o hewi dość długo, ale to była stylistyka raczej ze środka ich kariery.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mag-Iron
Ogólnie słucham metal...jak widać w moim podpisie... ale to Iron Maiden moim zdaniem jest najlepszym zespołem(mój avatar... ), gdyż nie ma u nich elementów hip-hopu czy techno, są oryginalni!!!
|
Zabawne

W Cephalic Carnage, Neurosis czy Mastodon też nie ma elementów techno i HH a nie są wg. Ciebie tak za***iści jak Ironi. Dziwne :-) Nie ma jak porządna argumentacja...