Temat: Bojkot Google
Zobacz pojedynczy post
stary 16-02-2006, 20:21   #51
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Level
Pozatym w tym chodzi tutaj także o nieprzymusową akcje bojkotu społecznego, jest to jedną z wielu oznak społeczeństwa obywatelskiego, poprzez takie akcje społeczeństwo ustala granice działalności dużych firm, urzędów itp.
A czemu Google? Bojkotujmy ZUS! On wyrządza czasem większe krzywdy
Cytuj:
Jeżeli firma Google zbudowałą swój kapitał na udostepnianiu informacji ludziom i tym,ze działała w środowisku wolności słowa i demokracji to hipokryzją z najwyższej półki jest cenzurowanie swoich programów na prosbe innych rządów. Takze akceptowanie tego jest hipokryzją. Odbiera to takze prawo głosu w szystkim hipokrytom chcącym oceniać(krytykowac) innych np. amerykanów itp.
jak się nie mylę google chyba nie zarabia na wyszukiwarce... raczej na czymś innym, typu reklamy itp bo jak można zarabiać na wyszukiwarce?!
Cytuj:
Wypominanie IIw św jest smieszne, dlaczego nikt nie napisze o tym,ze w XVIIIw Polske też mieli wszyscy gdzieś?Napiszmy tez o I w św, o powstaniach itp. ale czemu miałoby to służyć..chyba jedynie użalaniu sie nad sobą.
Bo IIwś jest najbatdziej znana...
Cytuj:
Oczywiście wiele firm zachodnich łamie prawa człowieka i bedzie to robić, ale nawet te najwieksze robi to w ukryciu, pozatym nie znaczy to takze,ze trzeba sie na to godzić i nie zaprotestować.
Sprawa z Google jest swego rodzaju precedensem i jeżeli wam sie wydaje,ze to wogóle nie bedzie miało wpływu na nas to gratuluje dobrego samopoczucia i samozadowolenia.
Powiedz mi prosze, jaki wpływ na swiat bedzie miała ta akcja?! Co? zniknie głód? Rząd Chin poda się do dymisji? Nastąpi ład i pokój na świecie?!

Zrozum, że masa osób dla pseudo szczytnego celu nie będzie rezygnować z największej i najwygodniejszej przeglądarki / poczyty etc... bo dla czego?! Dlaczego mam bojkotować google skoro ten problem mnie nawet nie dotyczy... czy to w Polsce cenzurują przeglądarkę?!
Odpowiedz mi na jedno, niebywale proste pytanie: Co zbojkotowanie google przez max 1000 12-15 letnich dzieciaków zmieni w ich poglądzie do cenzury i ogólnie na swiecie? - moim zdaniem nic...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem