Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Level
Pozatym w tym chodzi tutaj także o nieprzymusową akcje bojkotu społecznego, jest to jedną z wielu oznak społeczeństwa obywatelskiego, poprzez takie akcje społeczeństwo ustala granice działalności dużych firm, urzędów itp.
|
A czemu Google? Bojkotujmy ZUS! On wyrządza czasem większe krzywdy
Cytuj:
Jeżeli firma Google zbudowałą swój kapitał na udostepnianiu informacji ludziom i tym,ze działała w środowisku wolności słowa i demokracji to hipokryzją z najwyższej półki jest cenzurowanie swoich programów na prosbe innych rządów. Takze akceptowanie tego jest hipokryzją. Odbiera to takze prawo głosu w szystkim hipokrytom chcącym oceniać(krytykowac) innych np. amerykanów itp.
|
jak się nie mylę google chyba nie zarabia na wyszukiwarce... raczej na czymś innym, typu reklamy itp bo jak można zarabiać na wyszukiwarce?!
Cytuj:
Wypominanie IIw św jest smieszne, dlaczego nikt nie napisze o tym,ze w XVIIIw Polske też mieli wszyscy gdzieś?Napiszmy tez o I w św, o powstaniach itp. ale czemu miałoby to służyć..chyba jedynie użalaniu sie nad sobą.
|
Bo IIwś jest najbatdziej znana...
Cytuj:
Oczywiście wiele firm zachodnich łamie prawa człowieka i bedzie to robić, ale nawet te najwieksze robi to w ukryciu, pozatym nie znaczy to takze,ze trzeba sie na to godzić i nie zaprotestować.
Sprawa z Google jest swego rodzaju precedensem i jeżeli wam sie wydaje,ze to wogóle nie bedzie miało wpływu na nas to gratuluje dobrego samopoczucia i samozadowolenia.
|
Powiedz mi prosze, jaki wpływ na swiat bedzie miała ta akcja?! Co? zniknie głód? Rząd Chin poda się do dymisji? Nastąpi ład i pokój na świecie?!
Zrozum, że masa osób dla pseudo szczytnego celu nie będzie rezygnować z największej i najwygodniejszej przeglądarki / poczyty etc... bo dla czego?! Dlaczego mam bojkotować google skoro ten problem mnie nawet nie dotyczy... czy to w Polsce cenzurują przeglądarkę?!
Odpowiedz mi na jedno, niebywale proste pytanie:
Co zbojkotowanie google przez max 1000 12-15 letnich dzieciaków zmieni w ich poglądzie do cenzury i ogólnie na swiecie? - moim zdaniem nic...