Temat: Bojkot Google
Zobacz pojedynczy post
stary 17-02-2006, 11:36   #57
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Czyli nie zarabia na wyszukiwarce tylko na reklamach tam umiesczonych...
Jeju maslo maslane , a gdyby nie było wyszukiwarki to nie było by zarabiania na reklamach. Tym samym sposobem zarabiają radia...na czym zarabia radio? Na puszczaniu muzyki? Nie, na reklamach. Więc jeżeli nie zarabia na puszczaniu muzyki to dlaczego ciągle ją puszcza?

Cytuj:
możemy ignorować ich podania, na takiej samej zasadzie jak ignorować google...
Życze powodzenia w bojkocie ZUSu

Cytuj:
Jeżeli wpadnie to wtedy zacznę się martwić, proste? Chyba tak, bo na pewno bedzie mi łatwiej wywrzeć jakiś efekt jeżeli będzie to dotyczyć Polski a nie Chin
Wtedy bedzie tzw. "musztarda po obiedzie", wielu są dzi,ze lepiej zapobiegac niż leczyć

Cytuj:
Ale pewnie i tak zyski Google z chin bedą wystarczające by odrobić ów straty... W ogóle przy amerykańskiej mentalności jakoś nie wydaje mi się, by Amerykanie bojkotowali swoją przeglądarkę, nie uważasz, że było by głupie bojkotowanie onetu / interii / wp ? To by było niczym działanie na szkodę państwa
W tym,ze "łatka" firmy cenzurującej wyszukiwarke zostanie i bedzie tylko robiła złą reklame tej firmie. Pozatym dla amerykanów to nie firmy takie jak Google są państwem,ale sami amerykanie nim są. Wiele firm amerykanskich jest bojotowanych przez samych amerykanów, jak np.wspomniany przezemnie potężny koncern energetyczny. Działaniem na szkode państa jest raczej tolerowanie firm, które maja gdzieś ideały tego państwa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Czemu nie?
Po części będzie to prawda, bo większość Polaków grających w Tibię to poprostu dupki. ;]
Wiekszość to nie wszyscy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
po drugie to to co mówię nie zawsze musi oznaczać to samo co myślę.
hipokryzja <gr. hypokrisis> obłuda, dwulicowość, nieszczerość, udawanie.
Level jest offline   Odpowiedz z Cytatem