Cytuj:
2. Stalem 2 godziny na guardach z ss / bs i roznica w otrzymywanych obrazeniach byla widoczna ( 75/70/77 ).
|
Wez juz przestan sie upierac przy swoim, bo to nieprawda. Ja juz wielokrotnie to sprawdzalem przez caly rok gry w tibie roznymi charami zarowno na rooku jak i mainie, wiec ty albo miales pecha po prostu bedac z bronia o mniejszym defie, albo kłamiesz, albo w ogole po prostu nie sprawdzales. Nastepnym razem troche dluzej posiedz niz 2 godziny i daj filmik. Jeszcze raz powtarzam:
SPRAWDZAŁEM TO WIELOMA CHARAMI OD POCZATKU SWOJEJ GRY W TIBIE (OKOLA ROKU) I ZAWSZE MI WYCHODZILO ZE SICKLE+DEMON SHIELD=FIRE AXE+DEMON SHIELD JESLI CHODZI O OBRONE, CZYLI DEF BRONI NIE MA ZNACZENIA JESLI TARCZA MA WIECEJ DEFA NIZ BRON. Oczywiscie to jest tylko przyklad, kazde dowolnie wybrane inne ustawienie doprowadzi do takich samych rezultatow, no chyba ze ktos jest slepy i tego nie widzi, albo ma pecha (ale tutaj z drugiej strony moze byc tez sytuacja ze z ta druga bronia wiecej oberwie, ta co ma wiecej defa, chociaz teoretycznie powinno byc tak samo z jedna i druga)
Wiec przestancie juz sie upierac, bo ja to dluuuugo sprawdzalem i zawsze wychodzilo tak samo, jak ktos nie wierzy niech sam sprawdzi i da filmik
Cytuj:
3. Roznica w obrazeniach wynikajaca ze statsow broni moze wynosic i 20 pkt, ale ma znaczenie tylko jesli przyczynia sie do szybszego zabijania potworkow ( e.g: co za roznica czy walniesz w guarda 210 i 30 czy 120 i 120 skoro i tak pojdzie na 2 hity ? ), tak wiec powinna byc
rozpatrywana pod katem konkretnych miejsc expienia a nie tego czy robi roznice czy nie.
|
OMG, po co tyle kalkulacji, roznicy w defie miedzy bs a f-axe nie ma jak masz dragon shield lub lepszy, roznica w ataku jest, wiec lepsze sa axy, logiczne.
Zestaw bs+gs jest troche tanszy niz f-axe+d-lance, lowlvl sworderzy maja lepsze bronie bo jest tani i dobry spike, serpent, fs, a axe ma tylko knight axa, ale przeciez chyba nie ograniczacie ambicji do fsa? I tez nie sadze zeby szczytem marzen bylo zabicie guarda, a uwierz ze przy biciu warlocka nie pojdzie na 2 hity i roznica w ataku jest duza. Axy sa najlepszymi bronmi, swordy sa duzo gorsze, a cluby niewiele gorsze od swordow az do anni.
@up
A nie mowilem ze jednak sie odezwie medrzec co wciaz bedzie uwazal ze roznica w defie jest mimo ze nie sprawdzal