Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Hrabia von Nox
Ja mam całą serię zagadek:
1: 30 podziel przez pół i dodaj dziesięć. Co otrzymałeś?
2: Pewien człowiek wybudował dom w kształcie kwadratu. Wszystkie ściany były zewnętrzną stroną na południe. Koło domu pojawił się niedźwiedź. Jaki kolor miała jego sierść?
3: Jest otwarte okno, a na podłodzę pełno wody i szkła. Posród tego leżą nieruchomo Staś i Agatka. Policjant poszedł tam i stwierdził, że rybki są "dead", a po tym umorzył śledztwo. CO SIĘ STAŁO?
4: Jest budka telefoniczna, obok szkło, krew i dwa wiadra z rybami. W budce leży trup, a słuchawka nie jest odwieszona. Co się stało?
Uff, na razie tylko tyle , ale ręce mnie już bolą. Nowa seria może jeszcze dziś, zatem zostańcie z nam i nie przęłączajcie kanału (a jak przełączysz to pamiętaj: Wiem gdzie mieszkasz...)!
|
1. 70
2. Niedźwiedź miał biały kolor sierści, bo dom był na biegunie północnym.
3. Staś i Agatka to rybki. Były w akwarium, które zostało strącone przez przeciąg/wiatr. (apropo położyłeś ta zagadke, nie mogłeś tam napisać, że "rybki są dead", powinieneś napisać, że Staś i Agatka są dead

)
4. Facio był wędkarzem. Rozmawiał z kolegą przez telefon. Pokazując jaką wielką rybę złowił wykonał wędkarski gest, rozbił szyby, poprzecinał sobie żyły i wykrwawił się.
Cytuj:
Oryginalnie dodany przez kagan
Pewien statek dryfuje po morzu , jest zniego spuszczona linowa drabinka licząca 15 szczebli(? , no może to nieszczebel ale wiecie o co chodzi) i każdy w odlgłosci od drugiego 40 cm, ostatni dotyka tafli wody. Wiemy że woda podwyższa się o 20 cm w góre co godzine, po jakim czasie woda dotknie 3 szczbla ? (licząc od dołu)
|
Woda nigdy nie dotknie 3 szczebla, drabinka jest przyczepiona do statku, który PŁYWA (jak większość statków), więc podnosi się razem z poziomem wody.
Zagadka odemnie
Pewien człowiek przesunął swój samochód i umieścił go tuż obok hotelu. Gdy to robił zorientował się, że będzie musiał zapłacić z tego powodu setki dolarów - ale musiał to zrobić.
Wyjaśnij to.