Cytuj:
Oryginalnie dodany przez eerion
Yogi co do p[arcela to można zrobć tak jak ja z pewnym typem. On mi wysyła spikesworda, a ja mu wysyłam 2,5k i po sprawie. A jeśli masz wysłac w tym samym czasie co on to wysyłasz w paczce nie kase/rzecz tylko list że jak dojdzie do was to co miało dojść to wyślesz mu kase. I po sprawie
|
A po co wogole cos wysylac skoro koles niewie ze wyslales dopuki nie odbierze?
Najwiecej kradziezy jest wlasnie na parcel trade, bo ktos musi dac przedmiot pierwszy (jednoczesne wysylanie jest nie realne bo niewiesz na 100% czy ktos wyslal dopuki nie dostaniesz paczki a wtedy jesli wyslales w umowionym czasie to on ma juz twoja paczke.
Kilka porad jak sie niedac nabrac na trade parcelami:
1. Handluj tylko i wylacznie przy urzyciu safe trade
2. Jesli juz musisz robic parcel trade to lepiej zebys znal osobe z ktora handlujesz, ew wysylamy do zaufanego kolegi a on dokonuje safe trade
3. Sprawdzmy osobe ktora sprzedaje, jesli jest to postac ponizej 20 poziomu to calkowicie sobie odpuszczamy handel paczkami, dodatkowo mozna rzucic exive czy zeczywiscie jest w kierunku w ktorym mowi ze jest.
4. Nie handlujemy za caly nasz majatek bo akurat ktos oferuje cos taniej. Jesli dokonujemy zakupu wysylkowego to robmy to co najwyzej z tanimi rzeczami (tanie to pojecie wzgledne, ale ogolnie to tyle ze nas nie bedzie bardzo bolec strata tej kwoty)
Jak rozpoznac zlodzieja:
- Musi zaraz konczyc (i have to log in 5 minuts)
- Uparcie sie pyta w jakim miescie jestesmy zanim nam powie gdzie on jest (zwykle po drugiej stronie swiata)
- Jak juz wiemy gdzie jest a exiva mowi cos innego na ten temat
- Ma niski level i/lub sprzedaje bajeranckie itemy
- Sprzedaje sprzet taniej niz zwykle
- Urzywa poprawnie roznych fragmentow w Angielskim (I z duzej litery, przeczenia z apostrorem, itp), a jednoczesnie mowi bardzo kiebsko (ew twierdzi ze kiebsko mowi po Angielsku)