Cytuj:
Oryginalnie napisane przez berger
Nie odrazu go bylem zabic moja gadka z nim wygladala mniej wiecej tak:
|
Przypieprze sie do faktu, ze byla to gatka z nim, nie z jego liderem, ktory w zasadzie jest odpowiedzialny za akcje swoich czlonkow i to z nim powinno sie rozwiazywac problemy w pierwszej kolejnosci.
Cytuj:
Pisalem to znobka i mniej wiecej tak wygladala gadka, jak widac Eze sie doczekal. To bylo zachowanie sfustrowanego dzieciaka z ktorym niechcialem juz wiecej gadac . Poprostu spelnilem swoja obietnice.
|
A o tym z nim pogadam. Co, jak co, ale swoje akcje winno sie potem uzasadniac. Dodatkowy opieprz dostanie za to, ze bil kogokolwiek bez supportu gildii.
Cytuj:
Chyba wiem dlaczego ty jestes liderem potrafisz negocjowac i dyskutowac a tamten dzieciaczek(tyle moge wywnioskowac o tym co piszesz i po rozmowie z nim)
|
... potrafi miedzy innymi doskonale dowodzic ludzmi podczas bitew.
Cytuj:
jest dla mnie zerem ktore znowu padnie, jesli bedziesz slowny i nikt z Arc wam niebedzie pomagac ;].
|
Moze i padnie, ale Arc nie ma tu nic do rzeczy. Padnie, jesli znowu cos spieprzy z uhaniem i nas nie bedzie w poblizu. Bo jak mowilem - bez urazy - trapowalismy juz lepsze chary i to wtedy, kiedy praktycznie nie mielismy zadnej kasy ni run na iridii (ba! czesc z nas biegala na totalnie zwasteowanych charach. Na przyklad Ja, Anumrati, Sinvord). Teraz sytuacja wyglada minimalnie inaczej, a roznica pomiedzy naszymi, a Twoim lvlem nie jest ani przerazajaca, ani zlowrozebna.
Cytuj:
Czyli to wyglada tak.... Podejdziesz wezmiesz mu 1 rybke -placisz 100k ,
|
Fakt. Ale dlaczego nie mogloby byc: 'podejdziesz, zapytasz, czy mozesz sie poczestowac, dostaniesz ~4-5 rybek, zebys sie odczepil i pojdziesz w cholere'?
Cytuj:
Niechcacy go zaatakujesz -dedniesz ,
|
Przykro mi, zolta czaszeczka okropnie irytuje. A missclicki, gdy nie ma sie redskulla zdazaja sie naprawde bardzo zadko. Ostatnio nabil na mnie 'yellowa' ~30 ed. Dostal dwa hity z wanda, przeprosil i zaczal uciekac. Niestety trafil po drodze na schody, ponizej ktorych czekaly na niego minosy wraz z dwoma minoguardami. Dostal swoj loot spowrotem, a mam nadzieje, ze przy okazji nauczyl sie czegos.
Cytuj:
powiesz cos niestosownego - rook.
|
Zalezy od tego, co powiesz. Pozatym, im mniej osob lubiacych 'niestosowne' wyzywanki i jezdzenie po rodzicach na mainie mniej, tym gra sie przyjemniej.
Cytuj:
Powod trzeba miec zawsze dobry w tym momencie przyznales czesciowo mi racje.Do byle powodow zaliczyc mozna lepsze skile szybsze expienie i posiadanie lepszego domku lub wiekszej ilosci kasy. To jest PA wynikajace z zazdrosci i niezaradnosci. To NIE SA POWODY.
|
Cytujac kogos madrzejszego odemnie, granica dobra i zla jest okrutnie relatywna. Szybkie expienie, szczegolnie na poczatku serwa jest doskonalym powodem do ubicia kogos, jesli oczywiscie mamy taka mozliwosc. Bo im mniej postaci przy sterach serwera, tym wieksza nasza wladza (mowie to calkowicie hipotetycznie, jakoze Lamalas to jak dotad moj najlepszy char - nigdy nie mialem okazji byc w gildii ownujacej serwer). Widzisz, dobro naszych charow, a przez to i naszych znajomych (bo przeciez uzywamy tych charow takze do obrony naszych 'bliskich', grajacych na tym serwerze, nie?) tez moze byc doskonalym powodem. I tak granica pomiedzy dobrem, a zlem zaczyna sie rozmazywac.
Cytuj:
Ezekiel jest moim przykladem nietylko w odniesieniu do mojej 1st rozmowy z nim ale takze w stosunku do innych(niepodam z w/w powodow).
|
Ezekielowi zdaza sie kozaczyc - zreszta tak, jak i kazdemu. Juz pisalem, ze z nim pogadam na ten temat.
Cytuj:
Beda mieli tu problemy lub paymentsy od was poniewaz bedziecie chcieli moj nick badz zrobic im po zlosci przezemnie. Tak jak zrobiliscie z Gildia.
|
Nie sadze, ale rozumiem Cie, ze nie chcesz ryzykowac ich dobra. Swoja droga, jeden z zabojcow Ezekiela byl z Gildii, jakoze Ty i reszta nie gracie tu i nasze prosby o paymenty zostalyby pewnie zabite smiechem, ktos musial za wasza akcje zaplacic. W przypadku czlonka inferna, zastosowalismy odpowiedzialnosc zbiorowa - ktora owszem, moze nie jest do konca fair, ale pomaga. Wszak strach jest odrobine podobny do szacunku, prawda?
Cytuj:
ta ogladalem ten w veno jak poszliscie na sheilona i wtedy wam kibicowalem szkoda ze spierdzielil . Spoko kilka SD mi styknie jak jestes slowny i sami przybiegniecie bez arc moge z wami prowadzic prywatna wojne w kocu lubicie wrogow i wyzwania . tylko beda mi moje nobki pomagac xD.
|
Coz to, co teraz powiem, zasadniczo nie mialo zwiazku z akcja z Sheilon, ale przy okazji paymentow od Inferno odwiedzilismy czlonka Inferno, ktory bral udzial w trapie - niestety nie po naszej stronie. Zauarz, ze nie zwiekszylismy mu paymentu, pomimo faktu, ze podczas walki z Sheilon zabil czlonka DB. I to nie byle jakiego, bo 40+ palliego.
Cytuj:
Nigdy nie bylem hamski lub wulgarny w stosunku do drugiej osoby nawet jak ktos mnie obrazal moze dopowiedzialem ale to bylo z hamowaniem sie. Hamskie bylo przez was huntowanie tamtej gildi naprawde niewiem co chcieliscie osiagnac.
|
To sie pisze przez samo 'h'? =<
Faak, dysleksja zabije mnie wczesniej, niz cokolwiek innego. Tak czy inaczej, to byly tylko przyklady. O infernie i paymentach, juz Ci mowilem. Ktos za wasza akcje musial zaplacic. A skoro jeden z was mial oczywiste zwiazki w tej gildii, byl jej czlonkeim, padlo na nich. Placili dla przykladu.
Cytuj:
Wg mnie tylko zmaleliscie w moich oczach i mam do was o wiele mniej szacunku. Jeszcze raz powtorze :"to bylo niskie".
|
Bylo, nie neguje, ale - znowu cytujac - kazda akcja prowadzi do reakcji. Mogliscie przewidziec, ze za wasza akcje ktos odpowie.
Cytuj:
To nie bylo rozwiazanie problemu poprostu wyzyliscie sie na slabszych dlatego ja robie to samo ,podpasowuje sie poprostu pod wasze zasady gry.
|
Wojna zawsze miala niewiele wspolnego ze sprawiedliwoscia i jakimikolwiek zasadami gry. A - jak sam mowiles - zabijajac Ezekiela, rozpoczales wojne. =)
Cytuj:
Jak chcecie moge odpuscic sie i nie ubijac was. Wasze paymentsy to 100k od calej gildi dodatkowo Ezekiel ma mnie przeprosic za swoje zachowanie. i zapomne o tym , jesli nie bedziecie all musieli dodac Firefista do VIP i uwazac kiedy bede online. Te 100k bedzie akurat bym mogl zrobic nowego chara bo przegram war i zaczynam tu od nowa. Jesli nie godzisz sie na paymentsy to ja Vs wy bez pomocy Arc. Czekam na odp .
|
Hrhrhr, Berger, Berger sprawiasz, ze usmiech wraca na moje zmeczone mowieniem usta =)
Jedyne, co mozliwe, ze dostaniesz to przeprosiny od Ezekiela. I to nie dlatego, ze sie boimy. Jest szansa, ze je dostaniesz, bo jego zachowanie bylo - jak to ujales - niskie. A co do reszty... Odpowiem kolejnym cytatem. "Nie bedziemy ukladac sie z terrorystami!" =D
Pozatym, milo, ze w naszym spokojnym Nothingham zalagl sie Robin Hood i jego wesola kompania. =]
Cytuj:
P.S. Nie traktuj tego zbyt emocjonalnie bo to tylko gra i fajnie sie z toba gada ;p
|
Nie postepuje emocjonalnie, pisze to, co pisze z wlasciwym mi opanowaniem i chlodnym dystansem. =)